Voorlopig is Kinderboerderij De Goudse Hofsteden veilig

Gouda- Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is voorlopig gered van een faillissement. Het collega van b en w ondersteunt de kinderboerderij met een eenmalige bijdrage van 35.000 euro. Hier moeten zij het mee doen tot eind 2018. Dit heeft het college op 13 februari besloten.

De kinderboerderij ontdekte eind 2017 dat zij zich hadden vergist in de boekhouding. Het jaarlijkse bedrag dat zij hadden opgegeven van 50.000 euro bleek niet juist. Op jaarbasis is dit maar 10.000 euro tot 12.000 euro.

Armoedebudget
De dekking die de kinderboerderij krijgt komt vanuit het armoedebudget 2018. De kinderboerderij is een plek voor iedereen, niet alleen kind maar ook voor ouders, waar je niet alleen kan ravotten maar ook leert van en over natuur. “Dat is belangrijk voor de doelgroep van waar het armoedebeleid zich op richt”, meldt wethouder Hilde Niezen.

Advertisements

Zelf zal de kinderboerderij moeten zorgen voor jaarlijkse inkomsten van 5.000. “Wij zien dat de kinderboerderij zich hier wel hard voor inzet. Zo kan je een dier adopteren of vriend zijn”, aldus Hilde Niezen.

Voor een structurele oplossing voor langer termijn is het nieuwe college aan zet. Aan de raad wordt de suggestie meegegeven om de kinderboerderij te agenderen voor de komende coalitiebesprekingen.