VollinGo Dames 1 promoveert naar Topdivisie

De Nevobo heeft op 31 maart bekend gemaakt hoe de volleybalcompetitie in het volgende seizoen zal worden ingericht, nu de huidige competitie niet kon worden afgemaakt. De gekozen oplossing heeft natuurlijk voor- en nadelen maar pakt voor sommige teams heel goed uit.

Voor dames 1 van VollinGo betekent dit promotie naar de Topdivisie. Maar wat eigenlijk nog veel mooier is, is dat dit team een hele mooie 3e plek heeft weten te behalen in hun poule.

“De doelstelling dit seizoen was om het hele team 1e divisiewaardig te laten spelen”, zo vertellen de trainers/coaches John Stubbe en Edward van Erp. “En dat was zeker geen vanzelfsprekendheid, omdat we vijf meiden uit ons tweede damesteam naar dames 1 hebben gehaald. Een fors niveauverschil om van promotieklasse ineens 1e divisie te mogen spelen. Onze doelstelling is dus wel behaald”, vertellen de trotse coaches lachend.

Advertisements

Wat uitkomen in de Topdivisie voor gevolgen heeft voor de organisatie en financiën van VollinGo is nog even afwachten. Maar de ploeg hoopt in ieder geval met dit team verder te kunnen bouwen en zal dan – als de gestelde coronamaatregelen voorbij zijn – kunnen beginnen met de voorbereiding van volgend seizoen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

31-03-2020 19:30