Volleybal dames Timios MB1 pakt de dubbel

Nadat meisjes B1 van volleybalvereniging Timios op zaterdag 13 april al het kampioenschap in de Topklasse B van de regio West wist binnen te halen, is het afgelopen zaterdag 11 mei ook nog eens bekerkampioen van de B-jeugd in deze zelfde regio geworden. Een uniek moment dat door veel meegereisde supporters in Maarssen werd gevierd.

Om in de finale te komen wist Timios zonder een set te verliezen te winnen van Taurus (0-3), Limes (0-3), Dosko (0-3), Castellum (0-3) en Unicornes (0-3). De laatste horde voor het bekerkampioenschap was MOVE MB1 uit Edam, een team dat kampioen is geworden in de Hoofdklasse A, een niveau onder de Topklasse. Op papier zou Timios dit duel dus aan moeten kunnen, maar de praktijk wijst nog wel eens wat anders uit.

In de 1e set wist het team van trainer/coach Michael van Maaren goed om te gaan met de spanning. Timios serveerde sterk en wist de tegenstander hiermee dusdanig onder druk te zetten dat hun snellere aanval niet goed uit de verf kwam (17-25).

Advertisements

Ook in de 2e set lieten de meisjes zien na al die jaren goed op elkaar ingespeeld te zijn en kwam de setwinst geen moment in gevaar (14-25).

Een (te) makkelijk gewonnen 2e set levert bijna altijd een lastige 3e set op, zo ook in dit geval. De speelsters van MOVE stonden niet voor niets in de finale en voerden de service- en aanvalsdruk op. Blokkerend wist Timios hier niet genoeg tegenin te brengen, wat in voorgaande sets juist wel gelukt was (25-13).

In de 4e set wist Timios zich prima te herstellen en na een korte opleving van MOVE gaven de meiden wat extra gas en lieten ze zien dat ze zowel aanvallend, verdedigend als blokkerend op dit moment het beste team zijn (19-25).

Komend seizoen hoopt dit jonge team bij elkaar te kunnen blijven en uit te mogen komen in de seniorencompetitie 1e klasse. Maar nu het zaalseizoen erop zit, wachten eerst het strand en de beachvelden op de speelsters.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

13-05-2019 09:40