Voedselbank Gouda opent haar deuren

Gouda – Voedselbank Gouda gaat vanaf deze week weer beginnen met pakketten uitdelen. Hun klanten hebben een briefje ontvangen met daarop de tijd waarop zij hun pakket kunnen ophalen. Er wordt uitgedeeld op de donderdag en vrijdag, op de gebruikelijke locatie. Vorige week werden de pakketten eenmalig thuisbezorgd. Door de mensen te spreiden over de dagen hoopt de voedselbank de veiligheid te kunnen garanderen.

Het is nog maar enkele weken geleden dat de voedselbank haar deuren sloot. Afgelopen week zijn voor het eerst weer aan alle klanten pakketten geleverd, door deze met behulp van auto´s en gehuurde busjes te bezorgen. Dat lukte goed, slechts 30 mensen troffen zij niet thuis, zij konden hun pakket vrijdag afhalen.

Omdat het bezorgen erg arbeidsintensief was, werd achter de schermen gewerkt aan een andere oplossing. Hieruit ontstond het idee om klanten te verdelen over tien tijdslots, op de donderdag en vrijdag. Met briefjes worden de tijden van afhalen bekend gemaakt. In tegenstelling tot normaal komen klanten de loods niet in, maar wordt het pakket afgehaald bij de deur. Zo is er minimaal contact. Voor de loods worden bovendien markeringen gemaakt om te verzekeren dat ook daar voldoende afstand gehouden wordt.

Advertisements

Het is nog niet bekend voor hoe lang deze opzet zal worden gebruikt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-04-2020 16:30