Vijfde Kinderkaasmarkt op donderdag 14 juni in Gouda

Gouda – Donderdag 14 juni wordt weer de grote Kinderkaasmarkt georganiseerd in Gouda, een samenwerking tussen de Brede School en de ondernemers Binnenstad. Het is al weer de vijfde keer dat ruim 300 Goudse kinderen van alles leren in een reeks van activiteiten over het bekendste Goudse export product, kaas.

Ze kijken improvisatietheater, ze worden gewogen in de Waag en zien hoe op de Markt de kaas gemaakt wordt. Op een koe kunnen ze het melken uitproberen, geen echte koe natuurlijk! Een verhalenverteller vertelt ze onderweg van alles over de geschiedenis, hoe de naam Gouda aan de kaas verbonden raakte, kaas die je nu overal in de wereld bij supermarkten en kruideniers in de koeling ziet liggen. Achter de Waag, op de Markt en in verschillende omliggende straten kunt u de kinderen aan de slag zien en Achter de Waag kunt u zelf ook meedoen met de Oud Hollandse spellen.

Ter gelegenheid van de vijfde Goudse Kinderkaasmarkt, komt ook het tweede Goudse Gouden boekje uit, ‘De Zes Goudse Kaasjes’, geschreven en geïllustreerd door oud-Gouwenaar Harmen van Straaten. Het eerste exemplaar zal door wethouder Thierry van Vugt worden aangeboden aan de nieuwe kinderburgemeester Tess Huijsmans, bij de opening van de kinderkaasmarkt die zij samen zullen verrichten. Aan het eind van hun Kinderkaasmarkt krijgen de kinderen een gezellige picknick lunch, waarbij krijgt elke deelnemer een exemplaar van de Zes Goudse Kaasjes mee krijgt. Het boekje is straks overal (en voorlopig exclusief) in de stad te koop in het Nederlands en Engels.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
12-06-2018 12:56