Vier Goudse Jiu Jitsuka’s naar WK in Polen

Dit jaar vertegenwoordigen vier in Gouda trainende Jiu Jitsuka’s Nederland tijdens de wereldkampioenschappen Jiu Jitsu in Polen. Goudse sportschool Den Edel laat weten dat de nationale Jiu Jitsu bond (JBN) Aafke van Leeuwen, Boy Vogelzang, Freddy Weemaes en Donny Donker heeft aangewezen om in het weekend van 25 t/m 27 november een gooi te doen naar mondiaal eremetaal in Wroclaw.

Aafke van Leeuwen (dames -77kg) zal naar de Poolse stad afreizen om haar titel te verdedigen. Vorig jaar in Bangkok werd ze wereldkampioen, waarna ze in juni van dit jaar ook de Europese titel in Gent binnen wist te halen. De sportvrouw van Gouda 2015 verkeert in goede vorm en is vastberaden om haar titel te prolongeren.

Boy Vogelzang (heren -69kg) wist tijdens de laatste twee edities van het WK in Parijs 2014 en Bangkok 2015 brons binnen te slepen. De nummer drie op de wereldranglijst  neemt met minder dan een finaleplaats in Polen geen genoegen.

Advertisements

Freddy Weemaes (heren -77kg) zal dit jaar zijn debuut maken op een mondiale strijd. Zijn beste eindnotering tot nu toe is de zevende plaats tijdens het EK.

Donny Donker (heren -85kg) verloor op het afgelopen EK de bronzen finale en werd vijfde. Ook Donker is dit jaar gefocust op het erepodium.

De vier Jiu Jitsuka’s zullen in Polen worden bijgestaan door hun eigen coach Allard Schulenklopper, die de laatste 12 jaar met zijn pupillen één van de meest succesvolle Nederlandse fighting Jiu Jitsu trainers is. Vier afgevaardigden naar het wereldkampioenschap senioren is ook voor hem een mijlpaal.