Jubileumvoorstelling Brede School in circustent op de Goudse Markt

Gouda – De Brede school viert dit jaar haar tienjarig jubileum. De afgelopen maanden hebben er al een aantal activiteiten plaatsgevonden, maar voor volgende week staat de hoofd act gepland. De voorstelling De Gillende Keukenprins vindt plaats is in de circustent op de Markt.

In de loop van dit jaar zijn er verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leerlingen van de basisscholen. Zo hebben de groepen één tot en met vier een voorstelling over acrobatiek of een poppentheater bezocht. Bijna honderd klassen zijn naar diverse musea in Leiden geweest.

De Gillende Keukenprins
Het is nu aan de beurt voor de groepen vijf tot en met acht. In de circustent worden verschillende voorstellingen gespeeld, waaronder De Gillende Keukenprins. De voorstelling gaat over De Gillende Keukenprins, Bram Graafland. Hij is als enige op deze wereld in het bezit van een ‘Keukenorgeldrumstel’: koken, orgel spelen en drummen tegelijk. In deze humoristische voorstelling probeert de prins onder andere een speciale pannenkoek te bakken.

In december wordt het jubileumjaar van de Brede School afgesloten op de ijsbaan op de Markt.

Advertisements