Vier bankjes met Goudse thema’s op de Kleiweg

Jongeren die deelnemen aan het leer-werk traject Loods 15 van de gemeente Gouda hebben een aantal bankjes gemaakt met als thema Goudse ambachten. Inmiddels zijn er vier klaar en die worden donderdagochtend 1 september overgedragen aan de winkeliers aan de Kleiweg die een bankje ‘adopteren’.

De vier uitgebeelde ambachten zijn: kaas, stroopwafel, Gouds plateel en de Goudse pijp. Donderdag worden de banken op hun plaats bij de winkels gezet, nadat de makers als echte kunstenaars ze hebben gesigneerd. Dit zal rond 10.15 uur gebeuren bij de voormalige Espritwinkel aan de Kop van de Kleiweg. Binnenkort wordt in deze zaak een seizoenswinkel geopend en één van de bankjes zal hier een plek krijgen. De andere bankjes komen bij Kemkes optiek aan de Hoogstraat, Duifhuizen tassen en Specsavers aan de Kleiweg. De bankjes waren recent al even te zien tijdens de opening van de Kop van de Kleiweg.

Kerst/kaarsenbank
De samenwerking tussen Loods 15 en de ondernemers van de binnenstad is  goed bevallen en wordt voortgezet. Het volgende project staat daarom nu al in de steigers: een kerst/kaarsenbank (met lichtjes) en pakjes voor onder de grote kerstboom op de Markt voor de 61ste editie van Gouda bij Kaarslicht op 16 december.