Verzetsmuseum Zuid-Holland publiceert boekwerk ‘Verzet Verzet!’

Gouda – Met het uitbrengen van een fraai vormgegeven publicatie sluit Verzetsmuseum Zuid-Holland een mooie periode af aan de Turfmarkt. Verzetsmuseum Zuid-Holland sluit binnenkort de deuren aan de Turfmarkt. Een periode van meer dan dertig jaar in het voormalige bankgebouw wordt daarmee afgesloten. Dat is reden genoeg om terug te kijken naar wat er in die decennia tot stand is gekomen.

Maar omdat het museum heel waarschijnlijk in de loop van 2019 een nieuwe toekomst begint in de Chocoladefabriek, is het ook een goed moment om vooruit te blikken. De tijd tussen sluiting en heropening is weer ideaal om nieuwe plannen te maken. Al deze drie aspecten – terugblikken, vooruitkijken en plannen maken – komen terug in onze zojuist verschenen publicatie Verzet… Verzet!

In korte tijd is in de zomer van dit jaar keihard gewerkt aan de totstandkoming van deze publicatie. Aan diverse mensen is gevraagd een bijdrage te leveren, anderen werden geïnterviewd en er zijn van iedereen prachtige foto’s gemaakt. Vervolgens is de inhoud vormgegeven door ontwerpbureau 3MegaWatt.

De inhoud bestrijkt een breed palet aan invalshoeken. Naast de pioniers van de beginfase en de kwartiermakers van de toekomst komen filosofen en dichters aan het woord. Ook wordt nog even stilgestaan bij Project V, de huidige en dus laatste expositie in ons pand aan de Turfmarkt. Aan het woord komen onder anderen Ad van Liempt, Nettie de Bruijne, Jan Hein Boone, Zouhair Saddiki, Dennis de Gruijter. De verhalen worden afgewisseld met gedichten van Modern Monk en voormalige stadsdichters Klara Smeets en Hanneke Leroux. Aan de laatste is nog gevraagd om speciaal voor deze publicatie en in verband met de laatste expositie een gedicht te schrijven.

Het boekwerk van 74 bladzijden op A4-formaat is voor 7,95 euro te koop bij boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda en in de museumshop van Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30 in Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-10-2018 16:43