Verbouwing De Reehorst in Reeuwijk start dit najaar

Reeuwijk – De plannen voor de verbouwing van De Reehorst in Reeuwijk zijn definitief. In oktober/november 2017 verhuizen de huidige bewoners tijdelijk naar centra in Gouda en Moordrecht. De bouw zal een klein jaar in beslag nemen.

De Reehorst is op dit moment een gecombineerd huis met verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding. Na de verbouwing wordt De Reehorst op termijn een verpleeghuis voor 61 cliënten. De dagbesteding blijft onderdeel uitmaken van De Reehorst. Gemiddeld maken negen cliënten dagelijks gebruik van de dagbesteding. De verbouwing van de dagbesteding is al in juni 2017 in gang gezet. De deelnemers krijgen de beschikking over een prachtige ruimte aansluitend op terras en beweegtuin. In september 2017 wordt de nieuwe Dagbesteding geopend. Tijdens de verbouwing van het overige deel van De Reehorst, blijft de Dagbesteding open.
De bewoners van de servicewoningen en de inwoners van Reeuwijk kunnen tijdens de verbouwing gebruik blijven maken van Dienstencentrum De Reehorst voor activiteiten en de beweegtuin. De maaltijden worden daarbij verzorgd door Délifrance.
Directeur Janneke Pillen is blij dat de plannen voor De Reehorst doorgaan: “Het is voor de huidige cliënten, maar ook voor de inwoners van Reeuwijk een prachtige ontwikkeling dat we mogen verbouwen. In het nieuwe verpleeghuis kunnen we ouderen de vertrouwde dienstverlening geven, in een prachtig gerenoveerd ‘thuis’.”