Veilige feestverlichting in de binnenstad

Gouda – Om de feestverlichting in de binnenstad, die sinds vorig jaar ontbreekt, weer veilig te kunnen ophangen, laat de gemeente Gouda onderzoek doen naar de technische staat en daarmee de veiligheid van de muurankers. Vorig jaar deed zich een incident op de Kleiweg voor waar een stuk gevel en een lichtarmatuur naar beneden is gevallen. Uit veiligheidsoverweging is daarna alle feestverlichting uit de binnenstad verwijderd.

Om te voorkomen dat een dergelijk voorval zich een tweede keer voordoet, laat de gemeente Gouda van maandag 22 oktober tot en met donderdag 25 oktober 160 muurankers in de binnenstad testen. Het streven is om begin december weer feestverlichting in Gouda te hebben.

Testen van muurankers

Om in de toekomst te voorkomen dat kabels losraken, laat de gemeente Gouda de technische staat en veiligheid controleren van de muurankers door het bedrijf Rei-Lux. Zij zijn de expert in onderzoeken van de veiligheid van muurankers met 3D-metingen. De veiligheid vaststellen gebeurt door metingen aan de muurankers te verrichten en dit met een 3D-camera te registreren. Deze opnames kunnen daarna in slow-motion worden geanalyseerd om te bepalen of de muuranker goedgekeurd is. Als een muuranker afgekeurd wordt, kan het betekenen dat op er dit jaar op die plek geen feestverlichting komt te hangen.

Advertisements

Het onderzoeken gebeurt per muuranker met behulp van een hoogwerker. Bezoekers aan de binnenstad ondervinden hier geen hinder van. De pandeigenaren zijn hierover geïnformeerd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
18-10-2018 11:57