Van der Zee Nederlandse kampioen meisjes 16 dubbelvier

Anne-Fleur van der Zee (Roei & Zeilvereniging Gouda) is Nederlands kampioen meisje 16 dubbelvier. Het kampioenschap vond afgelopen zaterdag plaats op de Bosbaan in Amstelveen.

Van der Zee werd kampioen in de dubbelvier zonder stuurman en een boottype met vier riemen aan weerszijden. Ze nam het in de finale op tegen Wies Westbroek en Jessy Vermeer (Roeivereniging RIC) en Iris Klok (Roeivereniging De Amstel) met de winnende tijd van 07:05:34. Tegenstanders Willem lll (Amsterdam), Maas (Rotterdam), Die Leythe (Leiden), Viking (Utrecht) en Tromp (Hilversum) zijn niet de minste in de Nederlandse roeiwereld, maar zij konden uiteindelijk geen van allen het hoge, krachtige slagtempo van Van der Zee volgen.

Finaleplaatsen
De Goudse vereniging is blij met de winst: “Hoewel Gouda elk jaar wel finaleplaatsen weet te behalen, was het toch al heel wat jaren geleden dat dit ook een Nederlands kampioen opleverde.”

Advertisements

Van der Zee wist zondag ook door te dringen tot de finale van het dubbel twee-veld en in het achtenveld. In deze finales bleek dat de eerdere inspanningen toch wel een tol hadden geëist: een vijfde plaats in de dubbel en een tweede plek in het achtenveld zijn bepaald niet slecht. Met de Salland/Viking combi Susan Temming en Femke Paulis kreeg de dubbel twee een terechte winnaar.

Over twee weken wordt het roeiseizoen afgesloten met de NSRF Slotwedstrijden (Nederlandse Studenten Roei Federatie). Dat wordt voorlopig de laatste kans voor de Goudse jeugd om van zich te laten horen.