Atlas: Gouda op plek 18 in de woonaantrekkelijkheidsindex

Gemeente Gouda staat op de achttiende plek in de ranglijst woonaantrekkelijkheid. Dat staat in de Atlas voor gemeenten (editie 2016). In de lijst van steden die in de periode 2006-2016 de meeste ontwikkeling in de kwaliteit van de binnenstad hebben doorgemaakt scoort Gouda een achtste plaats.

Gouda scoort goed op de verbetering van de infrastructuur, het cultureel aanbod, het percentage koopwoningen en vooroorlogse woningen. Aandachtspunten liggen er onder andere op het gebied van veiligheid alsmede culinair aanbod.

Dit jaar staat het thema water centraal in de Atlas. Gouda scoort een vierde pleke als het gaat over de nabijheid van water en meren, dat wil zeggen op een acceptabele reisafstand van woningen. Dat maakt het voor inwoners eenvoudig om in de buurt van hun woning te recreëren. In de ranglijst van water in de wijk neemt Gouda een elfde plek in en op de tweede plek voor het aantal watervogels in de wijk.

Advertisements

Kwaliteit binnenstad
Wethouder Daphne Bergman van Stadsmarketing is verheugd met de achtste plek in de ranglijst van gemeenten met de meeste ontwikkeling. Zij ziet dit als een bevestiging dat er de afgelopen jaren met succes is geïnvesteerd in de stad, onder meer in de kwaliteit van de binnenstad. “Er is de laatste jaren ook erg ingezet op planmatige samenwerking tussen alle partijen die een rol spelen in de binnenstad. Deze samenwerking kenmerkt zich door een wilskracht om de stad met elkaar steeds beter te maken. Het project Kop van de Kleiweg is daar een actueel voorbeeld van.”

Atlas
In de nieuwe Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeente van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.