Unieke wandeling Goudse Hofstedendagen

Gouda – Weet u waar de Tol op de Bloemendaalseweg zich bevond? Of kent u het Geheim van Bloemendaal? Tijdens de Goudse Hofstedendagen die komend weekend plaats vinden is er een unieke mogelijkheid om een cultuurhistorische wandeling te maken en er achter te komen. Na een korte toelichting wordt tijdens een twee uur durende wandeling aandacht besteed aan de bijna 1000-jarige geschiedenis van de Bloemendaalseweg en de historische bouw en functies van de hofsteden. 

De start van de wandeling is op zaterdag 25 mei om 13.00 uur vanaf het atelier achter het Hospice Midden Holland, Ridder van Catsweg 67. Deelname is gratis, wel worden belangstellenden verzocht zich vooraf aan te melden via anzoontjens@gmail.com

OPENING
De 42e Goudse Hofstedendagen worden zaterdag 25 mei om 10.30 uur geopend door de Burgemeester van Gouda, Mirjam Salet en kinderwethouder Rasmus Kerkmeester. Dit jaar is de opening bij Ruiterclub Bloemendaal, Bloemendaalseweg 26, want de Ruiterclub wordt 50 jaar! Tegelijk viert de Stichting Goudse Hofstedendagen zelf haar 40-jarig (!) jubileum. En dat betekent een extra uitgebreid programma … met open erven, demonstraties, oude ambachten, kinderactiviteiten, concerten en vooral heel veel gezelligheid.

Advertisements

Overal langs de weg en bij nagenoeg elke boerderij is er wel iets te zien, te horen en te doen. Van abseilen en je eigen broodje bakken boven een kampvuur tot cultuur-historische wandelingen. Er zijn terrasjes en concerten, springkussens en exposities. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Bekijk het complete programma op www.goudsehofstedendagen.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

20-05-2019 08:35