Jubileumfeestje 10 jaar Present in Gouda

Gouda – Donderdag 16 mei werd in het Cultuurhuis het 10-jarig jubileum gevierd van Stichting Present Gouda.

De opening werd verricht door de voorzitter van het bestuur Jan Hagoort. Hij refereerde aan wat Present in de afgelopen 10 jaar heeft mogen betekenen voor de stad Gouda. Present heeft een enorme groei doorgemaakt met als ideële doel zoveel mogelijk om te zien naar elkaar. Als sociaal makelaar in vrijwilligerswerk bouwt Present bruggen tussen hulpbieders en hulpontvangers.

Daarna was het woord aan Annet Perdijk, algemeen coördinator. Zij blikte in een presentatie terug met o.a. feiten en cijfers maar ook vooral de focus gericht op de toekomst. Momenteel stevent Present Gouda af op het 1000ste project. Tot op heden zijn er 992 projecten uitgevoerd met ruim 6600 vrijwilligers die samen bijna 20.000 vrijwilligersuren maakten in die 10 jaar. De impact van deze vrijwilligersinzet in onze stad is groot te noemen!

Advertisements

Wethouder Corine Dijkstra zette Present in het zonnetje en feliciteerde de stad met een stichting Present die er is om zoveel mogelijk hulp te bieden via groepen vrijwilligers.
Hulpverleners van maatschappelijke organisaties zijn blij met de mogelijkheden die Present biedt voor hun cliënten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
De muzikale omlijsting was in handen van JES music die passende nummers ten gehore bracht. Stadsdichter Pieter Stroop van Renen droeg zijn eigen gemaakte PRESENT gedicht voor waarna spreker Rob Zigter een scanshow uitvoerde die iedereen aan het denken zette wat betreft de ‘kleur’ die een ieder als persoon typeert.
Present en gasten kijken terug op een fantastische, inspirerende middag.

Op zaterdag 29 juni viert Present Gouda het jubileum door een grote GOUDA HELPT- dag cadeau te geven aan de Goudse samenleving. Aan dit evenement kunnen groepen vrijwilligers meedoen. De stichting rekent op representerende partijen zoals scholen, kerken, overheid, vriendengroepen, studentenverenigingen, serviceclubs en flexvrijwilligers. Aanmelden en meer informatie via www.presentgouda.nl. Voor bedrijven is er een dergelijke GOUDA HELPT-dag later in het jaar op zaterdag 5 oktober.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

20-05-2019 11:20