Unieke ruimtereis in SpaceBuzz op de Markt

Gouda – Vandaag staat de Spacebuzz op de Markt in Gouda. Dit enorme raketvoertuig is uitgerust met 9 bewegende stelen en de modernste Virtual Reality headsets die het mogelijk maken om een (bijna) echte ruimtevlucht te beleven. Een unieke ervaring, waar zo’n 130 basisschoolleerlingen uit Gouda aan kunnen deelnemen. Het Techniekpunt, onderdeel van Brede School Gouda, heeft de komst van de Spacebuzz naar Gouda mogelijk gemaakt.

Overview effect
Astronauten zien vanuit de ruimte hoe bijzonder mooi, maar óók hoe kwetsbaar onze aarde is. Deze unieke ervaring leidt tot een nieuw perspectief op onze planeet. Dat is het overview effect. Aan boord van de SpaceBuzz kunnen leerlingen zélf het overview effect ervaren. Ze zullen een levensechte reis naar de ruimte maken. Een reis die hun kijk op onze prachtige planeet voorgoed zal veranderen.

Mission Control
De leerlingen zijn afkomstig van De Triangel, Vindingrijk, de Ridderslag en de Casimirschool en hebben op school al de voorbereidingen getroffen voor hun ruimtereis. Zij hebben gewerkt in een digitale leeromgeving Mission Control, dat vorm heeft gekregen in nauwe samenwerking met André Kuipers. In de Agnietenkapel kunnen de leerlingen verder werken aan hun Mission Control logboek en brengen ze verslag uit over wat ze van hun ruimtemissie hebben geleerd. Het raketvoertuig zal vrijdag 28 mei van 9.00 tot 15.00 uur te bewonderen zijn op de Markt.

Advertisements

28-05-2021 08:11