Uitreiking prijs ‘meest gastvrije theater’

Gouda- In 2016 werd de Goudse schouwburg uitgeroepen tot meest gastvrije theater van Nederland. En ook dit jaar zijn ze weer genomineerd. Aanstaande woensdag 4 oktober zal de uitreiking van de prijs plaats vinden.

“Je bent pas echt gastvrij als je dat ook laat merken. Een ‘fijne avond’ voelt ook als een fijne avond wanneer het gemeend is door de portier” vertelt Anya Tuit hoofd marketing en publiciteit van De Goudse Schouwburg.

De theater van het jaar prijs wordt sinds 2010 uitgereikt. In 2016 won de schouwburg de prijs en al  eerder was dit in 201 het geval. Verschillende bekende artiesten zijn zeer te spreken over de schouwburg. “Echt zonder overdrijven: Het is een heerlijke schouwburg” vindt Bert Visscher.

Beoordeling
De prijzen worden uitgedeeld  in vier verschillende categorieën. Een grote stad, een grote gemeente, een middelgrote gemeente en een kleine gemeente.
De theaters worden beoordeeld op; aanbod van voorstellingen, bereikbaarheid, horeca in en om het theater, prijsniveau, sfeer en uitstraling, zitcomfort en zicht op het podium.
“Het lijkt mij sterk dat er in één jaar zoveel is veranderd dat wij niet meer in de prijzen vallen” aldus Anya.