Ma. 9-10: Cursus Psychische problemen in de familie

Gouda – De cursus wordt gegeven bij GGZ Rivierduinen, Jac. P. Thijsselaan 45 in Gouda en is bedoeld voor direct betrokkenen van iemand met psychische problemen.

De cursus heeft als doel het verminderen van de belasting van volwassen mantelzorgers van mensen met psychische problemen door het vergroten van de grip op het leven. Het gaat om een cursus met voorlichting, training, begeleiding en lotgenotencontact.

Er is onder andere aandacht voor het vergroten van de kennis over het psychisch functioneren, het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het onderkennen van het belang van eigen behoeften en het onderkennen van het belang van sociale steun. Onderzoek toont aan dat deelnemers beduidend minder belasting ervaren en hun welbevinden is toegenomen. Dit heeft tevens een positieve invloed op de persoon die zelf te maken heeft met psychische problematiek.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk anderhalf uur. De kosten voor deelname bedragen 20 euro (voor cursusmateriaal).

De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland. Voor meer informatie en aanmelden kan men bellen naar bel 0182 56 36 00 of mailen naar preventie.gouda@rivierduinen.nl.

Op www.rivierduinen.nl/agenda vindt men meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.