Uitbreiding bezoektijden in het GHZ

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) start per 1 februari met een doorlopend bezoekuur. Bezoekers kunnen dagelijks tussen 11.00 en 20.00 uur hun naasten op de verpleegafdelingen bezoeken.

Marcel Loot, manager Gastvrijheid: “De ruimere bezoektijden zijn een wens van onze patiënten en bezoekers. In het GHZ hebben we een programma met de naam Patiënt als Partner, hierbij nodigen we patiënten uit om hun verbeterideeën voor het ziekenhuis met ons te delen. Het idee voor ruimere bezoektijden is een voorbeeld van zo’n verbeteridee. Als gastvrij ziekenhuis sprak het idee ons aan. Dit betekent dat de bezoektijden flink zijn verruimd en dat bezoek vanaf 1 februari van harte welkom is tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Wel vragen we bezoekers met elkaar af te stemmen wanneer zij op bezoek komen. Dit voorkomt dat het voor de patiënt en eventueel de andere patiënten op de kamer te druk wordt. Daarnaast kan het gebeuren dat als er een medische handeling verricht moet worden, bezoek gevraagd wordt om de kamer te verlaten. De zorg voor de patiënt en het herstel staan altijd voorop.”

Intensive Care
Na een periode van drie maanden worden de nieuwe bezoekuren geëvalueerd. In verband met het welzijn van de patiënt hanteert de Intensive Care (IC) niet de doorlopende bezoektijden. Meer informatie over het bezoeken van een patiënt in het GHZ is te vinden op www.ghz.nl/bezoek.

Advertisements