Ondernemers uit de regio betreuren Zoetermeers besluit rond outletcentrum

Gouda -De winkeliers- en ondernemersverenigingen uit Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Krimpenerwaard, de Leidse regio, Waddinxveen en Zuidplas betreuren het besluit van gemeenteraad van Zoetermeer om akkoord te gaan met de verdere uitwerking van de Holland Outlet Mall (HOM). Zij stellen dat de vernieuwing van de retailsector moet plaatsvinden in de bestaande winkelgebieden.

“Zoetermeer gokt op het verkeerde paard”, volgens Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt die spreekt namens de verschillende ondernemersverenigingen uit de regio. “De wereld verandert, de retail moet vernieuwen en de Mall of the Netherlands verdient een stevig antwoord. Dat is niet een Holland Outlet Mall erbij in Zoetermeer. Dat antwoord moet komen van de retailers uit Zoetermeer en de regio. Het toevoegen van 31.000 m2 dat niet onderscheidend is, draagt niet bij aan het gezamenlijk formuleren van dat antwoord en staat bovendien haaks op de doelstellingen uit de Retailagenda en de Retaildeals die de Rijksoverheid, de provincies en de Nederlandse gemeenten met elkaar maakten”, aldus Voogt. “En van afstemming met de regio’s is absoluut geen sprake.”

Nico Voogt sprak in tijdens de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad van Zoetermeer op maandag 23 januari . Ook Gerard van Erk, die sprak namens de SOG, de gezamenlijke winkeliersverenigingen in Gouda, had eenzelfde kritische boodschap.

Advertisements