Twee Goudse genomineerden voor de Gouden Venus van Milo

Gouda – DELA goededoelenfonds organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Er zijn twee genomineerden uit Gouda bij: Eveline Kamperman en Yvonne Visser. Vanaf 24 juli tot en met 15 september kan iedereen stemmen via www.goudenvenusvanmilo.nl.

De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep via Facebook om kandidaten aan te melden. Op de site is per persoon terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is. Op 30 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, de top 10 en de winnaar bekendmaken. De hele lijst is te zien via goudenvenusvanmilo.nl.

Eveline
Eveline Kamperman heeft het syndroom van Down, maar ze laat zich niet beperken. Ze werkt als klassenassistentie in groep 3 van een basisschool, als bejaardenverzorgster bij mensen met dementie en als horecamedewerkster bij Lunchcafé Juuls in Gouda, dat wordt gerund door mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

Yvonne
Door haar eigen kwetsbaarheid en ervaringen kan Yvonne Visser veel betekenen voor de kwetsbare mensen waarmee ze werkt. Ze heeft Het Bruisnest www.hetbruisnest.nl opgezet om hen te ondersteunen. In het verleden heeft ze veel meegemaakt en daardoor heeft ze PTSS en andere persoonlijke problematiek. Yvonne denkt heel erg in mogelijkheden en gaat uit van de kwaliteiten, de talenten en de gezonde kant.

Geldbedragen
Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds € 10.000. Dit bedrag is bedoeld voor een goed doel waar de winnaar bij betrokken is.  Nummer 2 en 3 op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk € 5.000 en € 2.500.

DELA goededoelenfonds
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Door iets goeds te doen voor een ander krijgt het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.