Twaalf Gouwenaars verrast met Koninklijke onderscheiding

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Tijdens de traditionele lintjesregen op donderdagmorgen 26 april werden 12 Gouwenaars verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Milo Schoenmaker speldde de onderscheidingen op. Dat gebeurde in de raadzaal in het Huis van de Stad. Het ging om de volgende personen:

Francesco Azzolino is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van 1980 tot 2016 was hij elke week verantwoordelijk voor de lesmaterialen van de EHBO vereniging St Joannes de Deo. Sinds 2007 is hij ook actief als verzorger bij de Zonnebloem en sinds 2009 ondersteunt hij elke maandag en dinsdag de technische dienst van de Ronssehof met het uitvoeren van allerlei onderhoudsklusjes.

Marijke Bootsma-Mous is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1976 is zij wekelijks actief voor de rooms-katholieke parochie Sint Jan de Doper in Gouda (voorheen de Jozefparochie). Daarnaast was zij een aantal jaren lid van het oudercomité van het Sint Antoniuscollege, bestuurslid bij de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening en bestuurslid van tennisvereniging Be Quick.

Advertisements

Pieter van Boven is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van 1983 tot 1997 was hij vrijwilliger en later voorzitter van de Stichting Christelijke Hulpverlening ‘t Swanenburghshofje. Onder zijn leiding zijn nieuwe initiatieven ontwikkeld waaronder begeleid wonen voor jongeren, terminale thuiszorg en het opvanghuis voor vrouwen met kinderen. Van 1996 tot 2008 was hij voorzitter van het schoolbestuur CNS. Van 1998 tot 2013 was hij voorzitter van de Stichting Vrouwenopvang Midden Holland. Van 1987 tot 2015 organiseerde en begeleidde hij de Mariage Course en van 2008 tot 2017 was hij voorzitter van de kerkenraad van de hervormde gemeente Gouda en leidde hij het fusie project met de gereformeerde kerk Gouda.

Bert van Doorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1982 is hij voetbaltrainer en teambegeleider. Eerst van de B- en C-jeugd bij G.C.&F.C. Olympia en later als trainer/begeleider van het G-team bij voetbalvereniging Donk. Daarnaast is hij vanaf 2009 chauffeur op de Buurtbus Reeuwijk.

Yvonne de la Fuente – Rutz is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is vanaf 1980 actief voor Unicef, afdeling Gouda. Zij was onder meer voorzitter, evenementencoördinator, voorlichter op scholen en licentiehouder voor het verkopen van Unicefproducten. Sinds 2005 is zij actief voor Dierenweide Goverwelle.

Johan de Leeuw is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet voor de maatschappij in zowel zijn hoofdfunctie als in zijn maatschappelijke nevenfuncties. Als topambtenaar bij de Rijksoverheid heeft hij als directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij en bij de Voedsel en Waren Autoriteit, Inspecteur-Generaal bij Verkeer en Waterstaat en Secretaris-Generaal bij het ministerie van Sociale Zaken, verschillende fusies en reorganisaties geleid. Daarnaast heeft hij zich als vrijwilliger bestuurlijk ingezet binnen de jeugdafdeling van het CDA, de Vereniging Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam, het IJsselland Ziekenhuis, het ICCO, Qua Wonen, Stichting IZZ en de Stichting Abraham Kuyperfonds.

Henk Mulder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is namens de Lions Gouda betrokken bij de organisatie van de High Tea voor bewoners van Goudse verpleeg- en verzorgingshuizen, bij het Voedselbankdiner en hij is mede initiatiefnemer en organisator van het eerste uur van Cool Talent, de jaarlijkse talentenshow voor scholieren in de Goudse Schouwburg. Daarnaast is hij al vele jaren actief bij de Goudse Lawn Tennisclub Ad Astra en bij exposities in Arti Legi.

Ad Schalk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van 1978 tot 1988 was hij clubleider van jeugdclub het Visnet. Daarnaast is hij 22 jaar lid geweest van de kerkenraad Sint Jansgemeente waarvan acht jaar als voorzitter. Ook was hij 13 jaar hulpverlener bij de Stichting Christelijke Hulpverlening ’t Swanenburgshofje en was hij actief als cursusleider bij de Mariage Course. Vanaf 2017 is hij actief als gastheer in Museum Gouda.

Roelie Spijkerboer-Seinen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1985 is zij als reportagemaker en presentator actief bij Radio Gouwestad. Daarnaast is zij al 28 jaar vrijwilliger bij de Ontmoetingskerk en schrijft ze vanaf 2000 iedere maand artikelen voor het Protestants KerkNieuws.

Roelie Struijk-de Haan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van 1995 tot 2011 was zij bestuurlijk actief voor de ChristenUnie en haar voorloper het Gereformeerd Politiek Verbond. Zij was zowel actief in het provinciebestuur als voor de ChristenUnie afdeling Gouda. Tot op heden assisteert zij bij promotie- en verkiezingsacties van de ChristenUnie. Daarnaast is zij sinds 2007 vrijwilligster bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme en vanaf 2014 vrijwilligster bij ‘t Swanenburghshofje.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

26-04-2018 14:44