Turnster Djoya Burger behaalt brons

Waddinxveen/Hellevoetsluis – Dewi Boom, Britt Burger, Nynke Walstra, Nikkie van der Slik en Djoya Burger van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen, turnden zaterdag hun eerste officiële plaatsingswedstrijd van dit seizoen in Hellevoetsluis. Djoya Burger, die net als de andere vier turnsters uitkwam voor het Curves Turnteam, ging er vandoor met een bronzen medaille.

Dewi Boom haalde een persoonlijk record op balk. Nynke Walstra kon in het turngeweld nog niet helemaal meekomen. Nikkie van der Slik turnde een nette wedstrijd en eindigde op balk als derde. Als ze haar brugoefening volgende keer verbetert dan kan ze de top tien inschieten. Britt Burger kampte voor de wedstrijd met een voetblessure, maar wist op het toestel vloer desondanks de 1e plaats te behalen en op brug de derde plaats. Ze eindigde in totaal op de vijfde plaats, net buiten de medailles.

Djoya Burger begon met een nette balk, waarvoor ze een score behaalde van 10.700, goed voor een derde plaats. Haar brugoefening was strak en leverde haar een 2e plaats op. Ook op de twee andere onderdelen, vloer en sprong, liet ze uitgebalanceerde elementen zien. Aan het einde van de wedstrijd kreeg ze dan ook het brons omgehangen.

Advertisements

De resultaten van deze plaatsingswedstrijd tellen mee voor de doorstroming naar de districtsfinale en de landelijke wedstrijden voor het Nationaal Kampioenschap turnen, oftewel het Bondskampioenschap van de KNGU.