Turnen: Vier medailles voor Velocitas

Zaterdag 30 mei j.l. waren de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen te Bergschenhoek. Velocitas deed met 29 turners mee in verschillende divisies en categorieën. Elbert den Hertog wist in een groot deelnemersveld knap 3e te worden, Tian v/d Waal legt beslag op het goud, evenals Dwight ten Broeke. Tim Blaauwkamp wordt ook derde.

In de eerste wedstrijd waren de benjaminnen aan de beurt. Dit is de jongste categorie en zijn jongens van 6/7 jaar. Voor de meeste jongens hun eerste echte wedstrijd. Robert Hübner werd knap 13e, Rens v/d Bas 21e, Teun van Sprang 26e, Onno v/d Steenhoven 27e, Jens van Eijk 28e en Kevin Vink 30e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Tobias Kokshoorn in de categorie Instap niveau 11. Hij werd 27e. In de categorie Pupil niveau 10 werd Joost v/d Linden 8e en zijn clubmaatje Luca Lambrechts 18e.

Wedstrijd 3 was voor de 2e divisie instappers in niveau 10. Hier deed Elbert den Hertog het ondanks een blessure erg goed en mocht een bronzen medaille mee naar huis. Zijn teamgenootjes Damian Plug (5e), Rik Smitskamp (9e), Bart Vollebregt (15e) en Tristan Geluk (21e) hebben het ook goed gedaan.

Ingo van Oldenborgh, die ook uitkomt in de 2e divisie, maar dan pupil greep net mis naast het podium en werd 4e. Even als junior I Yoeri Vijn (4e) en David Dautzenberg (5e).

Pupillen niveau 9 – 3e divisie Rinse v/d Meer werd 14e en Youri Valk werd 15e.De jeugd 8 jongens hadden een grote categorie. Roy Benschop turnde een goede wedstrijd en eindigde als 9e, Michiel de Boer als 11e en Niels Nieuwenhuizen als 17e. Taras Koole die samen met Walter de Graaf en Jesse Gebraad in niveau 9 turnde, deed voor het eerst wedstrijd in deze categorie. Hij werd knap 6e. Walter werd 13e en Jesse 14e. Dwight ten Broeke mocht in de categorie Senior niveau 9 het goud ophalen.

Tian v/d Waal en Tim Blaauwkamp, mochten in de categorie Jeugd niveau 7 beiden naar voren komen. Tian turnde een zeer goede wedstrijd met weinig fouten, waardoor hij eerste werd. Tim volgde hem op de voet en werd 3e.

velocitas

Tim en Tian