Timios MB1 start het seizoen met winst

Boskoop/Waddinxveen – De zaalcompetitie is voor de volleyballers van Timios afgelopen weekend weer begonnen. Voor het Meisjes B1-talententeam betekent dit, naast de bekercompetitie, dat zij t/m december 10 wedstrijden spelen tegen onder andere Vollingo uit Gouda en RVV uit Katwijk. Het prestatieve team onder leiding van Michael van Maaren en Martien Grootendorst komt deze eerste helft van de Nevobo-competitie uit in de Hoofdklasse C. Zaterdag 22 september stond de uitwedstrijd tegen Zovoc MB1 uit Zoetermeer op het programma; een team dat Timios goed kent uit eerdere jaren.

Timios MB1 bestaat dit seizoen uit 9 in plaats van 10 speelsters, aangezien Caressa van Hoven wegens blessures genoodzaakt was te stoppen. Zonder de geblesseerde Evi de Heer, maar met de vorig jaar nog als libero spelende Fenne van Tol binnen de lijnen als passer/loper, begon Timios strijdlustig aan de wedstrijd. Helaas speelden de zenuwen enkele van de speelsters parten en kwam het team de 1e set regelmatig onder druk te staan door de moeilijke sprongservices van Zovoc (25-16 verlies).

In de 2e set moesten de wisselspelers het tij keren en dat lukte prima. Timios kreeg meer vat op de service van Zovoc en begon zelf ook steeds gevarieerder aan te vallen en meer directe punten te scoren met de opslag. Deze set ging met overtuiging naar Timios (16-25 winst).

Advertisements

Een ijzersterke service-reeks van Nadine van Maaren (0-8) sloeg direct een gat in het vertrouwen van Zovoc, waardoor de zusjes Dionne en Marit Droog op de middenpositie vrij spel hadden (16-25 winst).

De vierde en laatste set liet duidelijk zien dat Timios MB1 bovenin kan gaan meedraaien in de Hoofdklasse. Een nagenoeg foutloos passende Caitlin de Rooij maakte het voor de spelverdelers wel erg makkelijk om de aanvallers in stelling te brengen. De sprongservice-reeks van Meike van Tol brak het laatste restje weerstand van Zovoc, waardoor de 1-3 winst binnen was (13-25 winst).

Zaterdag 29 september speelt MB1 om 14.30 uur thuis tegen Zevenhuizen MB1 (Groenswaard, Waddinxveen). Publiek is van harte welkom om het team te komen aanmoedigen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
24-09-2018 09:46