Timios dames 1 start seizoen met overwinning

Boskoop/Waddinxveen – Zaterdag 22 september mocht Timios dames 1 in Zoetermeer aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen Zovoc dames 3. Het team staat – in een nieuwe samenstelling – dit seizoen onder leiding van Jan Zaal, die daarbij ondersteund wordt door Jochem Vermeulen. Timios heeft dit seizoen opnieuw 2 damesteams in de eerste klasse, die qua ambities niet voor elkaar onderdoen. In de afgelopen weken waren al enkele oefenwedstrijden gespeeld, de dames hadden er nu zin in om te laten zien wat de eerste weken van voorbereiding al hadden opgeleverd.

Timios kwam goed uit de startblokken. Nadine van Maaren (speelde aansluitend nog met MB1 tegen Zovoc MB1, met een 1-3 overwinning voor de meiden van Timios) mocht starten als spelverdeler. De servicedruk van Timios lag hoog, de passing was redelijk op orde en de aanvallers wisten de gaten bij Zovoc goed te vinden. De dames hadden zichtbaar veel plezier met elkaar waardoor er al snel een 12-25 winst op het scorebord stond.
In de tweede set viel de servicedruk bij Timios weg, terwijl Zovoc meer in hun spel leek te komen. De meiden moesten er harder voor werken, maar gingen vooral meer (persoonlijke) fouten maken. De hele set werd er achter de feiten aangelopen. Door een terugkerende dubbele wissel kon Timios steeds met 3 aanvallers aan het net spelen, maar het was net niet genoeg. Zovoc trok de set met 25-23 naar zich toe.

In de derde set had Zovoc geen antwoord op een lange serviceserie van Elise Aref. Zij scoorde meer dan 10 punten achterelkaar. En als er dan een rally terugkwam, werd die goed opgevangen door het team en met een harde of slimme tactische bal bij Zovoc op de grond gebracht. Zo sloeg Angela Hunink bijvoorbeeld vanaf de buitenkant de bal fraai voor het blok langs, binnen de 3 meterlijn op de grond. De set eindigde overtuigend in een 9-25 winst.

Daarna de vierde set, waarin het spel helaas erg op de tweede set leek. De servicedruk viel opnieuw weg, terwijl Zovoc zich had herpakt. Na een flinke achterstand kwam Timios nog wel weer dichterbij, maar de inhaalrace was te laat ingezet. Een 25-18 verlies het resultaat en de dames moesten zich opmaken voor de beslissende vijfde set.

In die vijfde set hebben de dames even duidelijk laten zien hoe de krachtsverhoudingen waren. Het lukte Zovoc deze set niet om meer dan 3 punten te halen, aan de kant van Timios klopte alles weer. Orde op zaken gesteld, de eerste (wisselvallige) overwinning is binnen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?