Timios Heren 1 houdt aansluiting bij de top

Boskoop – Vrijdagavond speelde het eerste herenteam van Timios tegen middenmoter Inter Rijswijk H5 in de eerste klasse. De wedstrijd vond plaats in de Plataan in Boskoop. Om aansluiting te houden bij de top in de eerste klasse was het zaak zo min mogelijk punten te verspelen op deze avond.

Timios start wat onwennig en enigszins gespannen aan de wedstrijd. De automatismen zijn in de vakantieperiode wellicht wat weggezakt en individuele onnodige fouten maken het spel van Timios slordig. Inter Rijswijk is een geroutineerd team wat daar goed gebruik van weet te maken. Timios blijft net achter de feiten aan lopen en Inter Rijswijk blijft goed druk geven. Tegen het einde van de set haakt Timios aan en lijkt de set toch naar zich toe te trekken. Na een time-out op 19-18 stelt Inter Rijswijk echter orde op zaken en trekt de set naar zich toe met 22-25.

Timios weet dat er een schepje bovenop moet om niet nog meer punten te verliezen deze avond. De tweede set start Bas Huising in het basis zestal en maakt direct het verschil met een aantal kill-blocks aan het begin van de set. Voor Inter Rijswijk is het daarmee lastiger geworden te scoren waar Timios direct van profiteert. Op 8-4 achterstand neemt Inter Rijswijk de eerst time-out. De voorsprong van Timios neemt daarna echter toe tot 11-4. Inter Rijswijk is gezien en weet pas aan het einde van de set nog wat terug te komen. De setwinst gaat met 25-17 naar Timios.

Advertisements

In de daarop volgende sets is Timios de betere van de twee teams. De echte overtuiging die het team zou willen tonen komt er echter niet uit. Erik Jan de Keijzer op passer loper positie en Arjan van Schoonhoven op de diagonaal positie nemen met uitstekend spel het voortouw het team door deze taaie wedstrijd te loodsen. Met 25-23 en 25-21 worden de derde en vierde set gewonnen. Een goede uitslag. Het team weet echter dat het de volgende wedstrijd beter moet. Maandagavond 12 maart wordt al weer gespeel tegen de nummer één in de competitie, VSTS H1 uit Bodegraven.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl

12-03-2018