TOOS op het podium bij turnkwalificaties

Waddinxveen/Zierikzee – Op 10 en 11 maart werden in Zierikzee kwalificatiewedstrijden gehouden voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren. Het ETEC TOOS Turn Team had in de categorie Senior 5 een droomscenario waarbij het podium volledig TOOS-geel kleurde.

Wouter de Jong van TOOS was goed op dreef tijdens zijn achtste finale in categorie Jeugd 9. Hij kwam uit op een uitstekende 7e plaats en plaatste zich hiermee voor de kwartfinales. Ook voor Swen van Diggele van het ETEC TOOS Turn Team was dit de achtste finale in categorie Senior 6. En prima wedstrijd bracht hem een zesde plaats en een startbewijs voor de kwartfinales.

Drie turners van TOOS kwamen in actie in categorie Junior II – 6: Roeland Sleijpen, Stefano van Kesteren en Roeland Sleijpen. Voor deze heren was dit de eerste van drie plaatsingswedstrijden, waarin bepaald wordt welke twaalf turners mogen uitkomen op de Nederlandse Kampioenschappen. Niels deed hierbij goede zaken met zijn zesde plaats. Roeland (15e) en Stefano (18e) zullen zich moeten verbeteren bij de volgende kwalificaties om aanspraak te maken op de finale.

In categorie Senior 5 turnden vier heren van het ETEC TOOS Turn Team: Erik Koppenaal, Jari van der Eijk, Bas van Agten en Daan Koedoot. Ook de voor deze heren was het de eerste kwalificatiewedstrijd. Erik turnde niet zijn beste wedstrijd en werd elfde. De drie andere mannen streden gezamenlijk voor de podiumplaatsen. Het werd een volledig TOOS podium: Jari werd eerste, Bas tweede en Daan derde. Deze drie mannen zijn hiermee al zeker van een finaleplaats.

Jorn Brouwer turnde zijn kwartfinale in categorie Instap 15. Hij turnde een mooie wedstrijd en werd 13e. Hiermee stroomt hij door naar de halve finales.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?