Timios H1 op stoom tegen Punch H3

In het tweede thuisduel op rij in de volleybalcompetitie in de 1e klasse nam Timios Heren 1 het vrijdagavond in De Plataan op tegen het derde herenteam van studentenvereniging Punch uit Delft. Vorige week zetten de mannen van Timios een puike prestatie neer door Sovicos H2 met 4-0 aan de kant te zetten. Of Punch zich ook zo makkelijk door Timios zou laten verschalken was de vraag.
De eerste set laat Timios zien gretig genoeg te zijn om weer de volle winst binnen te halen. De servicedruk van Timios maakt het Punch lastig tot goede aanvallen te komen. Niels Verschoor slaat in één serviceserie twee aces. Middenaanvallers Luck Crijnen en Robbert van Dijk kunnen makkelijk worden gevonden door spelverdeler Rens de Rooij en weten een scoringspercentage van 100% te bereiken. Met 25-15 gaat de eerste set dan ook eenvoudig naar Timios.

In de tweede set heeft Punch zich gewapend tegen de servicedruk en weet een betere pass te brengen. Daarnaast zet Punch de dubbele wissel in als wapen waarmee ze continue met drie aanvallers aan het net kunnen spelen. Timios kan daardoor geen afstand nemen van Punch. Aan het einde van de set gaat het er echt om spannen. Op 24-25 heeft Punch het eerste setpunt. Timios blijft koel. Met overtuigende aanvallen weet Timios dan ook het tij te keren en de set met 27-25 naar zich toe te trekken.

In de derde en vierde set laat Timios het niet meer zo spannend worden. Ondanks enkele mindere fases waarin de passing niet goed onder controle was bij Timios, weet het team in beide set het initiatief te houden. Met 25-21 en 25-16 worden deze sets gewonnen. Na de tweede 4-0 zege staat het team vroeg in de competitie op de eerste plaats.