Timios Dames 1 terug in de flow

Waddinxveen/Boskoop – Op een trainingsavond, in de vertrouwde Groenswaard plek speelt Timios dames 1 op maandag 26 maart aan een inhaal wedstrijd tegen VVV Delta dames 1. De uitwedstrijd bij Delta werd gewonnen door de thuisploeg. Ons excuus toen was dat we een gekke wedstrijd speelden, in een bijzondere samenstelling vanwege veel blessures. De dames wisten dus dat er bij deze ploeg wel wat punten gepakt konden worden.

De eerste set begon Timios nog een beetje voorzichtig. Eenmaal in het spel kon Delta de Timianen niet meer bij benen. De eerste drie sets werden overtuigend gewonnen, 25-21, 25-20 en 25-16. De vierde set was er ook weer een lekkere voorsprong opgebouwd aan de kant van Timios. Toch werd het nog even spannend gemaakt door een paar rommelige rally’s. Delta stond opeens gelijk en beide teams bereikten de 25 punten. Na een dubbele wissel en een plan van de coach werd de pot uiteindelijk gewonnen met 27-25. Pff… Een heerlijke wedstrijd met leuk spel, en niet te vergeten een 4-0 overwinning!

Pasen vloog voorbij en zaterdag 7 april stond Timios weer klaar in de Groenswaard voor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk dames 2, de huidige nummer 1 in de poule. Het was aan Timios de taak om de servicedruk hoog te houden. Dit lukte aardig en de teams gingen lang gelijk op. Helaas wist Timios het nèt niet af te maken. Rijswijk trok de eerste twee sets naar zich toe met 21-25 en 18-25. De derde set was een lichtelijk drama. Inter Rijswijk schroefde de druk op met hun service en aanval. Timios had hier geen antwoord op; de set eindigde teleurstellend in 15-25.

De vierde set moest er wat veranderen en de ‘flow’ moest terug komen. Na een flinke achterstand kwam de redding van Celine de Wit met een flinke service reeks en maakte Timios nog kans op setwinst. Helaas lukte het opnieuw net niet om de set binnen te halen, 20-25. Al met al een leuke pot met mooie aanvallen en rally’s van beide kanten.

Volgende week zaterdag speelt Timios in Voorschoten tegen de andere kampioenskandidaat, Gemini-Kangeroes. Inter Rijswijk zal ons goed belonen (wijn en taart) voor iedere gewonnen set. Dat belooft opnieuw een leuke wedstrijd. Mocht je zaterdag niet naar Voorschoten kunnen komen, dan spelen we zaterdag 21 april alweer onze laatste wedstrijd om 16.30 thuis in de Groenswaard.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?