Timios laat op stoom tegen Zovoc

volleyball game sport with group of young beautiful girls indoor in sport arena

Waddinxveen/Boskoop – Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie in de 1e klasse speelde Timios Heren 1 afgelopen zaterdagavond in de Noord-Westerhal in Zoetermeer tegen Zovoc Heren 2, de nummer 5 op de ranglijst. Een pittige pot voor Timios die graag op de tweede plek willen eindigen om mee te dingen naar een plek in de promotieklasse. Het kampioenschap is inmiddels zeker gesteld door VSTS Heren 1 uit Bodegraven.

Timios begint de wedstrijd wat onzeker wat zich uit in veel persoonlijke fouten. Op 11-5 achterstand neemt coach Ronald de Rooij de eerste time-out om de mannen op scherp te krijgen. Heel langzaam krijgt Timios meer vat op het spel van Zovoc en weet steeds beter gebruik te maken van de zwakke plekken. Na uitstekende service series van Rens de Rooij en Erik-Jan de Keijzer komt Timios terug tot 20-19. Het is echter net niet genoeg om ook de set naar zich toe te trekken. Zovoc maakt de set met 25-22 af.

Ook in de tweede set begin Timios niet sterk. Op 15-10 heeft Timios al beide time-outs gebruikt. In combinatie met strategische dubbele wissels lijken de mannen dan wel wakker geschud. Meer punten laten liggen is geen optie. In een leuke sportieve wedstrijd weet Timios in de laatste 5 punten van de set langszij te komen en de set nipt naar zich toe te trekken.

Spelverdeler Eric van Hees en diagonaalspeler Branco Kranenburg werden in de tweede set nog ingebracht als dubbele wissel. In set 3 en 4 zijn ze basisspelers. In combinatie met Niels Verschoor op de passer-loper positie en Milan Merkus als libero ontstaat de chemie in veld die nodig is om lastige wedstrijden te winnen. Met snel spel op het midden met aanvallers Martien Grootendorst en Luck Crijnen laat het team laat fraai en spel zien. Zovoc valt uitstekend aan maar de verdediging van Timios is goed op orde waardoor zowel de derde als de vierde set naar Timios gaan (16-25 en 18-25). De tweede plek in de competitie is daarmee op dit moment in ieder geval gehandhaafd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?