Timios Dames 1 slaat toe

Boskoop/Katwijk РHet tijdstip van de wedstrijd op vrijdagavond, 21.30 uur in Katwijk, is niet favoriet bij Timios Dames 1. Gezien de stand beloofde het een spannende wedstrijd te worden РRVV DS2 stond precies ̩̩n plaats hoger dan Timios DS1 (1 punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld). Ondanks de druk gingen de dames er voor om de punten mee naar huis te nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Hans Glaubitz ̩̩n taak mee aan de dames: servicedruk! Dat pakte meteen goed uit.

De eerste set begon direct met een 0-6 voorsprong door een goede serviceserie van Terra Perotti. Helaas was die voorsprong na 6 punten weer weg en stond het 6-6. Het liep niet vlekkeloos en de dames moesten erg inkomen. Timios heeft tot de 20 punten RVV goed bij kunnen houden maar RVV trok toch echt aan het langste eind. De set eindigde in een 25-21 verlies.

Na het inkomertje in de eerste set wilden de dames in de tweede set laten zien dat ze bij RVV voor de winst kwamen. De eerste paar punten liepen niet lekker en Timios kwam op een kleine achterstand. Na een aantal goede services waren de dames weer bij de tegenstander en met hun gedachten bij de wedstrijd. Met een 20-25 setwinst, stond de wedstrijd op 1-1 gelijk.

In de derde set ging het een stuk beter met de dames. De pass liep beter waardoor er een mooie set-up uit gegeven kon worden en het prachtig afgemaakt werd met een aanval. Ook de gaatjes in het veld van RVV werden goed benut. De dames van Timios lieten zien wat echt volleybal is en wisten de set met overmacht te winnen. De set eindigde in een 10-25 overwinning.

Tussen de set wissel waarschuwde Hans de dames op het feit dat de 4e set met een 1-2 voorsprong gevaarlijk is. Het is soms lastig om de flow vast te houden en met 1-3 de wedstrijd te winnen. Timios hield het nog even spannend. Het ging gelijk op met RVV dus de dames van RVV dachten dat het een 5-setter zou worden. Gelukkig dacht Timios daar heel anders over en scoorde net even na 23:00 uur de laatste punten die nodig waren voor een overwinning. De set eindigde in 20-25.

De dames zien een stijgende lijn in de afgelopen wedstrijden. Tegen SKC 3-2 gewonnen en tegen RVV 3-1 gewonnen. Timios hoopt voor de volgende wedstrijd op een 4-0 overwinning. Deze 4-0 overwinning hopen ze op de thuisbasis te vieren tegen Kratos ’08 DS3. We horen graag uw aanmoediging op 17 maart, 16.30 uur in de Groenswaard!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?