Timios Dames 1 knokt, maar verliest met 3-1

Boskoop – Zaterdag 13 januari speelde Timios Dames1 tegen Zovoc D3 in Zoetermeer weer hun eerste wedstrijd na de winterstop. We gingen er weer met volle moed tegenaan om de punten mee naar huis te nemen. Het team was aangevuld met invallers Kirstin van Kesteren (D2), Evi de Heer en Nadine van Maaren (beiden MB1). Omdat het team nog steeds geen vaste trainer/coach heeft, stond dit keer Hans Lindhout aan de kant. Helga Teerhöfer speelde dankzij haar blessure een foutloze wedstrijd. Hopelijk kan zij volgende week weer volledig meedoen.

De eerste set startten we positief en stonden al gauw een aantal punten voor op Zovoc. Helaas konden we dit niet volhouden en liep Zovoc in. De stand was weer gelijk. Met een aantal prachtige service series werd er aan het einde van de set weer een gaatje geslagen door Timios. Met 20-24 leek de set al binnen. Met een flink aantal persoonlijk fouten ging de set uiteindelijk toch naar Zovoc met 29-27.

Nu we de eerste set hadden verloren, gingen we weer vol voor de tweede set. Weer begonnen we met een mooie voorsprong maar helaas zat Zovoc ons op de hielen. We vochten voor elke bal en probeerden geen enkele bal aan onze kant te laten vallen. Het vechten voor elke bal mocht helaas niet blijken in de stand. Tel daar nog een iets te hoge foutenlast bij op en ook deze set ging verloren met 25-23.

Advertisements

Blijkbaar hielden we het de eerste twee sets graag spannend tot het einde. Maar in de derde set waren we er zeker van dat wij deze set overtuigend zouden winnen en dat lukte. Met weer een aantal prachtige service series wonnen wij de set met 19-25. De inhaalrace voor winst was ingezet.

Toen begonnen we aan de vierde set, voor ons nog niet de laatste, wij gingen voor de 2-3 overwinning. Helaas dacht Zovoc daar anders over. In de loop van de set ging het gelijk op. We vochten voor wat we waard waren, maar helaas viel de bal te vaak aan onze kant. Op het eind liep Zovoc iets uit, waardoor wij dat niet meer in konden halen en verloren de set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-1.
Teleurgesteld verliet Timios Zoetermeer. Hier was meer te halen geweest, we hadden duidelijk niet het beste spel gespeeld. Dat voelden de dames maar al te goed. De eerstvolgende wedstrijd van Timios dames 1 is vrijdag 19 januari, om 20:45 tegen Kalinko D3 in ‘s Gravenhage. Zaterdag 27 januari speelt Timios dames 1 om 16.30 uur weer in eigen huis in Waddinxveen tegen Aspasia D2. We gaan er weer met frisse moed tegen aan!