Timios Dames 1 herpakt zich en wint overtuigend

Waddinxveen – Na het teleurstellende verlies vorige week in Delft, eindelijk weer een wedstrijd op eigen bodem in de Groenswaard. De banken vulden zich langzaam met supporters. De opzwepende muziek tijdens de warming-up, zorgde voor een goede vibe bij de dames van Timios. Met twaalf dames werd er ingespeeld voor de wedstrijd. Dames 1 werd dit keer versterkt door een drietal meiden uit MB1: Evi de Heer, Nadine van Maaren en Meike van Tol. Ondertussen werd de tegenstander geobserveerd door Michael van Maaren, de coach van vandaag.

De eerste set ging het aardig gelijk op tussen Timios dames 1 en RVV dames 2. In het begin van de set werd Timios een paar keer verrast door de snelle midden aanvalster van RVV. De bal werd snel door het midden aangevallen, ging langs de blokkering en de verdediging kwam er niet goed genoeg onder. De bal ketste weg of vond zijn weg rechtstreeks naar de grond. Maar helaas voor RVV herpakten de dames van Timios zich. Hierbij hielp ook de sterke service-serie van Juul van Amstel. RVV had hier weinig antwoord op en al snel ontstond er een voorsprong. De rollen waren omgekeerd en op 20-10 had RVV een 2e time-out nodig. Dit hielp ze nog een klein beetje, maar de set werd door Timios netjes afgemaakt met een stand van 25-15.

De tweede set begon wederom met een achterstand. De dames van Timios kwamen achter te staan met 4-10. Maar, daarna kwamen ze op stoom. Ze herpakten zich volledig, de inhaalrace was begonnen. RVV kreeg vele malen de harde aanval van Angela Hunink om de oren waar ze geen antwoord op hadden. Met de stand van 11-10 voelde de coach van RVV zich genoodzaakt een time-out te nemen. Dit hielp ze niet en op 16-13 had Timios weer even een pauze door opnieuw een time-out van RVV. Hierna kwam RVV een klein beetje terug en maakte een kleine inhaalslag. Nu was het de beurt aan Nadine van Maaren om haar debuut te maken in dames 1, en mocht direct haar service demonstreren. De set werd netjes afgesloten met een stand van 25-23.

In de derde set waren de rollen omgekeerd en had RVV een time-out nodig op een achterstand van 4-10. Timios was op stoom. De pass lag mooi, waardoor Terra Perotti de setjes mooi in de handen kon spelen van de aanvalsters. Angela Hunink en Juul van Amstel knalden de ene na de andere bal op de grond. Helga Teerhofer benutte de hoekjes van het veld om punten te scoren. RVV voelde zich genoodzaakt om op 10-17 nog een time-out aan te vragen. Maar ze hadden weinig te zeggen en de set werd afgesloten met een 25-15 voor Timios.

Door haar kuitblessure moet ze het nog een beetje rustig aan doen, maar in de vierde set kwam Dorothee Kamerman er dan toch in als upper. De dames van Timios roken de 4-0 overwinning al. Maar de set verliep wat moeizaam. Een rommelige start aan de kant van Timios zorgde ervoor dat RVV bij kon blijven. Het ging lang gelijk op tussen beide teams. Standen van 16-16 en 18-18 kwamen voorbij. Evi de Heer maakte haar debuut, ze kwam erin om de tegenstander af te schrikken met haar blok. Deze vierde set bleef spannend tot aan de laatste punten. RVV bleef vechten maar moest uiteindelijk ook deze set uit handen geven met een einstand van 25-23.
4-0 een mooie eindstand voor Timios, dat zich gaat voorbereiden op de bekerwedstrijd.

Aanstaande woensdag 15 november zal Timios Dames 1 strijden voor de beker tegen Tovo dames 1 in Utrecht. Vindt u dit te ver weg om aan te moedigen? Zaterdag 18 november spelen we alweer een thuiswedstrijd in de Groenswaard. VSTS is om 16.30 onze tegenstander.