Tijdelijk naaktstrand bij het Pauzelandschap Potterspoort

Lennart en Sharon van Gastel van Lichtfabriek Gouda maken van het braakliggend terrein bij het Pauzelandschap Potterspoort een tijdelijk stadsstrand. Deze week is begonnen met het storten van zacht zand. Het plan is om dit weekeinde het stadsstrand te openen.

Momenteel rijden vrachtwagens af en aan en wordt er gegraven op het terrein. “We maken een groot tijdelijk zomerterras aan het water”, zegt Sharon van Gastel. Projectontwikkelaars willen appartementen gaan bouwen op het terrein, maar tot de bouw begint, ligt het terrein er verlaten bij. “We kunnen nu als binnenstad nog genieten van deze heerlijke plek aan het water. Het is een spontaan plan, omdat we willen voorkomen dat het Pauzelandschap Potterspoort verloedert.”

Pizzaovens
Ernst Baas Hovenier levert pizzaovens aan die op het stand worden geplaatst. Het is de bedoeling dat mensen zelf hun pizza kunnen bakken als ze aan het water zitten. “Het zijn houtkacheltjes die veel warmte afgeven. Dat creëert een warme en gezellige sfeer”, zegt Sharon.

Advertisements

Verwaarloosd terrein
Twee jaar geleden ontstond op deze plek het Pauzelandschap Potterspoort, als tijdelijke invulling en ontmoetingsplek op wat daarvoor een verwaarloosd stukje binnenstad was. In maart moest het Pauzelandschap worden ontruimd, omdat er een appartementencomplex gebouwd gaat worden.