Theatherbakkerheij: ”Volgende week eindelijk weer een festival in Gouda”

Gouda – Gouwenaars hebben er bijna twee jaar op moeten wachten, maar volgende week is er eindelijk weer een festival in de stad. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus barst het Gouds Geluk FoodFestival los op GOUDasfalt. Bezoekers kunnen een weekend lang genieten van foodtrucks, een uiteenlopend muzikaal programma, silent disco en nog veel meer vermaak. Bij binnenkomst kan – na het tonen van een groen vinkje in de CoronaCheck-app – de anderhalvemeterregel losgelaten worden. 

Op het podium heeft De Theaterbakkerheij voor een gevarieerd programma gezorgd. Op vrijdag staan onder andere de Goudse band Cookhouse en singer-songwriter Marvin Kneefel op het podium. Coverband Uit Je Stekker sluit de openingsdag feestelijk af. Op zaterdag en zondag wisselen straatska band de KiloKnallers en vinyl-helden Plaatjes Vullen Gaatjes elkaar af. De zaterdag wordt bovendien afgesloten door de populaire Rotterdamse band Shaky Ground. Speciaal voor Gouds Geluk spelen ze in een akoestische setting, maar dat zal zeker niet betekenen dat er minder gedanst gaat worden. De zondagmiddag begint magisch met illusionist Steven Kazàn. Met zijn hilarische goochelshow voor heel het gezin opent hij de slotdag. Ook is er op zondag een draaimolen en een schmink-artiest, waar de kleinste bezoekertjes onbeperkt gebruik van kunnen maken.

Foodtrucks en activiteiten
Naast een muzikaal live programma is er nog veel meer te doen op het festival. Demi Bakker (organisator): “Bij binnenkomst kan iedereen de anderhalvemeterregel loslaten en daar hebben we het terrein ook op ingericht. Zo kun je de hele dag jeu de boulen, tafelvoetballen en dansen in de Silent Disco. Of eindelijk weer met al je vrienden aan een grote tafel borrelen zonder afstand.” Al die activiteiten maakt hongerig en daarom staan er 8 diverse foodtrucks op het festival. Van barbecue tot vegan en van Mexicaans tot Thais. Ook zijn er een aantal Goudse ondernemers vertegenwoordigd. Zo rijden Restaurant Viejee’s, Miss Nice Banana en sigarenboer D.G. van Vreumingen met een truck naar het terrein.

Advertisements

Tickets blijven geld waard
In eerste instantie zou het een gratis toegankelijk festival zijn voor zo’n 8000 bezoekers. Door de nieuwe maatregelen moest dat teruggedraaid worden naar 750 bezoekers per dag. Gino Bakker (organisator): “Gezien het beperkte aantal bezoekers is het voor deze editie helaas niet mogelijk om de entree gratis te houden. Dit was in eerste instantie niet onze insteek dus om onze bezoekers tegemoet te komen hebben we iets leuks verzonnen. Iedereen krijgt bij de ingang een voucherboekje met kortingen die ze kunnen besteden bij enkele Goudse ondernemers. Zo kun je onder andere met korting naar De Theaterbakkerheij of uit eten bij Viejee’s. Op de zondag kunnen kinderen onbeperkt ritjes maken op de draaimolen en zich gratis laten schminken. Het werd dan wel niet de festivalzomer die we hadden verwacht, in Gouda sluiten we de zomer in ieder geval positief af!”

Vrijdag en zaterdag kost een ticket €12,50 en op de zondag €8,50. Zondag mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.goudsgeluk.nl

19-08-2021 11:50