Theatervoorstelling ‘De Brug’ in première

Waddinxveen – Op donderdag 16 november vindt de première plaats van de muzikale theatervoorstelling ‘De Brug’. Daarmee bereikt een creatief maakproces van ruim een jaar zijn hoogtepunt.

Waddinxveense jongeren, volwassenen en ouderen vertellen in een collage-achtige zetting hun persoonlijk verhaal. Is dit wel zo boeiend voor de toeschouwer? “Ja, dat is het zeker!” Ingrid Ranftl, directeur van Stichting Vonk en initiatiefnemer van De Brug, is daar heel stellig in. Zij vergelijkt de voorstelling met televisieprogramma’s waarin gewone mensen gevolgd worden op een voor hen belangrijk moment in hun leven.

Ranftl: “Hun verhaal raakt de toeschouwer omdat hij daarin zijn eigen emoties herkent. Zoiets maak je in nog sterkere mate mee in De Brug. De teksten komen werkelijk uit het hart van de vertellers, en spelen zich bovendien ook nog eens af in Waddinxveen. Voeg daarbij muziek, dans, kostuums en goede lichttechniek en je wordt echt de voorstelling ingezogen.”

Advertisements

De voorstellingen vinden plaats in de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 in Waddinxveen, op donderdag 16 november (20.00 uur), vrijdag 17 november (20.00 uur) en zaterdag 18 november (13.30 uur). Kaarten zijn te koop via www.stichtingvonk.nl, bij de balie van de bibliotheek (13.00 tot 17.30 uur) of voor aanvang van de voorstelling.

Foto: Jeroen Dijkhuizen – de jongerengroep tijdens hun eerste repetitie in de Ontmoetingskerk.