Technologie maakt het leven makkelijker, zeggen acht op de tien West-Nederlanders

Technologie maakt het leven makkelijker. Dat zeggen ruim acht op de tien West-Nederlanders (81,5%) in de Technologiebarometer 2019, uitgevoerd in opdracht van Samsung. Vooral de smartphone wordt gezien als ultiem hulpmiddel. Van navigatie tot bankzaken en van fotobewerking tot sociale media, de smartphone is de ideale gadget om je leven precies vorm te geven zoals jij wilt. En dat gemak leidt ertoe dat vrijwel alle West-Nederlanders (97,0%) een smartphone bezitten. Onder Nederlandse millennials (99,6%) is dat nog meer. Slechts 4 op de 1.000 jongeren tussen de 18 en 30 jaar heeft géén smartphone. Verreweg de meeste mensen gebruiken hun smartphone minstens 1 uur per dag.

Slechts 4 op de 1000 millennials heeft geen smartphone

Dit onderzoek maakt inzichtelijk hoe mensen écht denken over technologie, en hoe zij technologie gebruiken in hun dagelijks leven,” reageert Menno van den Berg, President van Samsung Electronics Benelux. “De resultaten laten zien dat Nederlanders onze smartphones precies zo gebruiken als ze bedoeld zijn: voor praktisch alles. Want, zo weten Nederlanders, die technologie maakt het leven écht makkelijker.”Smartphone belangrijkste apparaat voor alle Nederlanders
Gemiddeld genomen gebruikt acht op de tien Nederlanders zijn smartphone minstens 1 uur per dag. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren: hoe jonger je bent, hoe groter de rol van de smartphone in het dagelijks leven. Onder 60-plussers gebruikt 51% de smartphone minstens 1 uur per dag, terwijl dit cijfer stijgt tot 90% bij Nederlanders jonger dan 30 jaar.

Vrouwen versus mannen
Ook biedt het onderzoek een aantal andere inzichten. Zo bezitten mannen over het algemeen meer apparaten dan vrouwen én gebruiken de seksen hun smartphone elk op hun eigen manier. Zo checken vrouwen vaker sociale media met hun smartphone (84% vs. 77%). Verder is het maken en bewerken van foto’s bij zowel mannen als vrouwen populair, al doen vrouwen dit nog net iets vaker (93% vs. 88%). Ook gebruiken vrouwen hiervoor vaker hun smartphone (80% om 70%), terwijl mannen sneller geneigd zijn de laptop te pakken om foto’s te bewerken.

Advertisements

Oók windstreken verschillen
Toch zijn er ook onder Nederlanders opvallende verschillen. Zo zijn West-Nederlanders zijn veel overtuigder van het gemak dat technologie brengt: ruim acht op de tien West-Nederlanders (81,5%) is hiervan overtuigd, ten opzichte van bijna zeven op tien Noord-Nederlanders (69,3%).

Slimme speaker en smartwatch
Uit de Technologiebarometer 2019 blijkt tot slot dat de slimme speaker in opkomst is. Ongeveer 1 op de 8 (15,7%) Nederlanders heeft inmiddels een slimme speaker. Van hen gebruikt 80% het apparaat intensief (dagelijks). Een derde bezit een smartwatch (31,8%) en ruim vier op de 10 gebruikt deze intensief (42,2%).

Onderzoeksverantwoording: de Technologiebarometer 2019 is uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Samsung. Aan de online enquête namen 1.022 Nederlanders en 1.060 Belgen tussen 18 en 65 jaar mee. Het onderzoek werd uitgevoerd van 24 juni t/m 1 juli 2019.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-08-2019 13:50