Talenten van Nu: Juul

Gouda – ‘Talenten van Nu’ is een nieuwe serie in samenwerking met Het Kantoor van Nu waarbij werkzoekenden de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren op een creatieve en unieke manier. Deze serie zal gepubliceerd worden in deGouda Digitaal en deGouda APP.

Kunst is overal. Zonder kunst zou de wereld zo saai zijn. Ik word blij als ik anderen bewust kan laten kijken naar hun omgeving, naar de kunst die daar te zien is. Gewoon in je dagelijkse leven of in een museum.

In mijn eigen leven is kunst altijd aanwezig geweest. In sommige periodes was het wat meer op de achtergrond, maar de liefde voor schilderen en tekenen was er altijd. Als ik naar mijn eigen schilderij kijk en zie dat de compositie klopt, dan ben ik helemaal in mijn element. Dan ga ik in een flow aan de slag.

Advertisements

Op het einde komt dan soms de twijfel, of het niet anders had gemoeten. De twijfel over andere mogelijkheden hoort er gewoon bij, want ik wil graag dat het goed is, dat anderen het ook mooi vinden. Anderen inspireren, een andere manier van kijken geven, in gesprek gaan over wat je raakt of mooi vindt. Ik heb het jarenlang gedaan tijdens de ontwikkeling en begeleiding van educatieve programma’s voor kinderen in de bibliotheek. Mijn gewone-cv en mijn kunst-cv raken elkaar op dat vlak zo mooi. Kunst, cultuur gemengd met educatie, dat zou voor mij het perfecte plaatje zijn.

Sinds enige tijd kijk ik niet alleen bewust naar kunst, maar ook naar mezelf. Naar wat mij echt blij maakt, waar mijn talenten zitten en waar ik van ga bloeien. Als je iets doet wat dicht bij je hart ligt, dan raakt het je pas echt. Net als bij die ene compositie waar je voelt dat het klopt.

Ben jij ook werkzoekend en wil je ook in beeld? Mail dan naar: info@hetkantoorvannu.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
05-08-2018 10:38