Super Cool Kids Feest tot aan de zomervakantie

Gouda – Het Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar nog leuker dan anders: Het feest duurt vanaf 21 mei tot en met 31 augustus. Alle kinderen in Gouda krijgen via hun school de Super Coole Kidskaart. Met de kaart kunnen kinderen op zoek gaan naar verschillende activiteiten in Gouda. 

Tijdens de persconferentie presenteren kinderburgemeester Ruben Mourik en de kinderwethouders Hannah van Hoorn, Lotta Kerkmeester, Jens Hak, Mels van Ommen en Finn Gilijamse de Super Coole Kidskaart in het oude stadhuis en geven ze aan de pers uitleg over enkele activiteiten die de kinderen kunnen doen.

Het Super Cool Kidsfeest
Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda en voor kinderen die Gouda bezoeken. Dit jaar doen we het nog leuker dan anders: we spreiden de activiteiten uit en vieren het vanaf 21 mei tot en mét de zomervakantie. Gedurende deze periode kunnen kinderen meer dan 50 leuke activiteiten doen op ruim 40 verschillende locaties in Gouda. Daarmee is het Super Cool Kidsfeest niet alleen het grootste, maar ook het langst durende gratis Goudse kinderfeest.

Advertisements

Vanwege het coronavirus kon het Super Cool Kidsfeest vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is het met de hulp van alle meewerkende organisaties gelukt om het feest te spreiden over meer dan 40 locaties in Gouda. Bovendien zijn de meeste locaties op elk tijdstip van de dag te bezoeken. Op elke locatie kunnen kinderen iets doen. Er zijn activiteiten voor peuters en voor oudere kinderen. En er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Wat de kinderen kunnen doen, wordt uitgelegd in filmpjes die via een QR-code op de locatie te zien zijn.

Op pad met de Super Cool Kidskaart en een smartphone
Om de filmpjes te kunnen zien is een smartphone nodig die QR-codes kan scannen. Daarnaast krijgen alle kinderen ook de Super Cool Kidskaart, waarop alle locaties duidelijk zijn aangegeven. Deze Kidskaart wordt vanaf 24 mei via de scholen en de peuterspeelzalen in Gouda uitgedeeld. De digitale versie is vanaf 21 mei beschikbaar op www.xplregouda.nl. voor de rest van Nederland.

Prijzen te winnen
Bij enkele activiteiten kunnen kinderen ook een prijs winnen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een ‘meet&greet’ winnen met de burgemeester van Gouda, of een kaartje voor de musical Belle en het Beest. Kinderen kunnen ook een workshop winnen van Saar Huijsmans, de winnares van Heel Holland Bakt Kids.

18-05-2021 11:40