Subsidie tegen inbraak nu ook voor deurbel camera

Gouda – De Goudse ‘subsidie voor inbraakwerende maatregelen’ wordt in 2020 aangepast. De regeling die dit jaar al gold voor diverse soorten inbraakwerende aanpassingen aan het huis, wordt verlengd en geschikt gemaakt voor aanschaf van zogenaamde deurbel camera’s.

De gemeente ziet dat deze deurbellen, waarbij een wifi-camera in de bel is geïntegreerd, het goed doen bij opsporing van inbrekers. Volgens een zegsman van de politie wordt wel de helft van de opgespoorde inbrekers in de kraag gevat dankzij zo’n camera. Hij geeft aan dat inbrekers misschien tijdens de inbraak onherkenbaar gekleed zijn, maar dat zijn ze wanneer zij eerder langskomen om te verkennen vaak niet. Zo heeft de politie in veel gevallen alsnog voldoende aanknopingspunten om de verdachte te ontmaskeren.

Vanwege het succes van de camera heeft de gemeente besloten de bestaande ‘subsidie voor inbraakwerende maatregelen’ uit te breiden en geschikt te maken voor deurbel camera’s. In 2020 kan de helft van het aankoopbedrag van inbraakwerende maatregelen worden teruggevraagd, tot een maximum van 250 euro per aanvraag. De kans duurt zolang de voorraad strekt; in de subsidiepot zit 70.000 euro.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-12-2019 09:20