Strijdlustig Timios heren 1 verliest nipt in Utrecht

Waddinxveen/Boskoop – In de promotieklasse competitie speelde Timios H1 afgelopen donderdag in Utrecht tegen Switch, een team dat vorig jaar vijfde eindigde in de promotieklasse. Het beloofde dus een pittige opgave te worden voor de volleyballers uit Waddinxveen en Boskoop die dit jaar debuteren in de promotieklasse.

In de eerste set laat Timios echter zien dat ze niet onder de indruk zijn van wat Switch in het veld laat zien. Beide team gaan gelijk op tot 15-15. Dan slaat Switch echter een klein gaatje naar 20-17 waarop Timios de time-out neemt. Direct daarna weet Timios terug te komen tot 20-20 op een paar mooie services van Martien Grootendorst. De teams leggen elkaar het vuur aan de schenen waardoor het 23-23 wordt. Het einde van de eerste set wordt bepaald door een ace van Luck Crijnen en mooi verdedigend werk van Robbert van Dijk waardoor Timios de eerste set pakt met 23-25.

De tweede en ook de derde set gaat Switch vlammend van start en zet Timios direct op achterstand. Waar in de eerste set de aanvallen vaak direct scoorden heeft Switch het nu verdedigend beter voor elkaar. Het spel van Timios wordt wat rommelig waardoor het team achter de feiten aan blijft lopen. Switch kan eenvoudig uitlopen en wint zonder veel moeite beide sets met 25-17.

Advertisements

Met de basisopstelling van de eerste set start Timios in de vierde set. Nu is het Timios die goed uit de startblokken komt. Met lange service series van Luck Crijnen en Arjan van Schoonhoven wordt Switch op een 2-9 achterstand gezet. Robbert van Dijk weet keer op keer zijn punten te pakken op de buitenkant en Bas Huising heerst aanvallen en blokkerend in het midden. Toch weet Switch zich te herpakken. In de eindfase van de vierde set laat Timios te veel ruimte aan Switch waardoor het in de eindfase bloedstollend spannend wordt. Met een stand van 24-24 op het scorebord pakt Timios de laatste 2 benodigde punten waardoor beide teams zich op gaan maken voor de vijfde beslissende set.

De strijd tussen beide teams woedt in de vijfde set door tot 10-10. Dan ziet Timios de winst tussen de vingers doorglippen door brutaal aanvalswerk van Switch. Met 15-11 trekt Switch de eindzege naar zich toe. Timios mag met deze uitslag niet ontevreden zijn maar weet ook dat er meer te halen valt met alerter spel, vooral in de 2e en 3e set.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
08-10-2018 10:59