Bijzondere prijsuitreiking in Streekmuseum Reeuwijk

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Reeuwijk – De Najaarsmarkt 2018 in Bodegraven was een groot succes. Het mooie weer droeg bij aan de gezellige sfeer en de grote belangstelling voor de kraam van het Streekmuseum Reeuwijk. Voor het raden van het aantal bonen was een groot aantal geldige inzendingen. Er zaten 757 knikkers in de pot. Tot onze grote verrassing heeft de kaaskoningin, Ivette de Bruin, het precieze aantal geraden.

Het raadvoorwerp is geraden door de heer Cor Hoek uit Gouda. Het was een bijzonder houten latje, gebruikt door militairen tijdens de periode tussen de twee wereldoorlogen (interbellum), zij moesten hun koperen uniformknopen poetsen. De knopen werden allemaal in een gleuf van het plankje geschoven, met poetspommade bewerkt en maar poetsen tot het wel zilveren guldens leken.

Advertisements

Afgelopen zondag ontving Dhr. Hoek zijn prijs uit handen van Corrie Perdijk en Lisbeth Hertogh in het Streekmuseum Reeuwijk. Onze kaaskoningin geniet van een welverdiende rust en zal op een later tijdstip in de blommetjes gezet worden.

Het Streekmuseum bracht tijdens de najaarsmarkt de tentoonstelling ‘Wecken, zouten en drogen’ extra onder de aandacht, die tot en met 25 november te zien is.

Het museum aan de Oudeweg 3 in Reeuwijk is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het museum: www.streekmuseumreeuwijk.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
08-10-2018 11:02