Stilte meditatie: Harten zonder grenzen

In een tijd waarin mensen over elkaar heen vallen met gezouten meningen over meer grenzen en al dan niet welkome vluchtelingen lijkt Kerstmis de ideale tijd om een ander geluid te laten horen: stilte. In stilte voelen we ons weer verbonden – met onszelf, elkaar en het grote geheel. De eenheid achter de verscheidenheid wordt voelbaar en oplossingen dienen zich aan.

Op Derde Kerstdag (zondag 27 december, 20.00 uur) laten we de stilte spreken op pleinen, in stadsparken en andere openbare plekken in ons land. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt. Vervolgens zijn we samen stil – vijf minuten, een kwartier, een half uur, afhankelijk van de omstandigheden.
Deze uitnodiging gaat niet alleen uit naar mensen die gewend zijn om te mediteren, maar ook naar mensen die het momenteel hard kunnen gebruiken en tussen wal en schip vallen: zogenaamde ‘illegalen’ en ontheemden. Laten we met z’n allen samenkomen: jong, oud, rechts, links, rijk, dakloos, staatloos. Iedereen is welkom.

Kerstverlichting komt voort uit Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber.
In Gouda vindt dit evenement plaats in het Houtmanplantsoen.
Coordinator in Gouda is Loes Vrolijk. E loesvrolijk@hetnet.nl