500 volgers op Twitter voor Vereniging van Goudse Molenaars

De Vereniging van Goudse Molenaars, in eerste instantie opgericht voor het beheer van de Mallemolen in de wijk Korte Akkeren, heeft zich ook ten doel gesteld om alle 4 de molens van Gouda in alle opzichten te promoten.

Hoewel de molenaars werken met historische molens schuwen zij het gebruik van moderne media niet om geïnteresseerden te informeren over het wel en wee van de molens in Gouda en over allerlei evenementen die de Vereniging heen organiseert, zoals rondleidingen, een molenfietstocht en exposities in de Mallemolen.

Buiten de website www.goudsemolens.nl wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van Twitter om iedereen te informeren. De afgelopen jaren wist de Vereniging van Goudse Molenaars een brede groep volgers aan haar Twitter account te binden. Molenaars, molenliefhebbers, maar ook lokale politici bleken zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling en de activiteiten rond de Goudse molens.

Afgelopen week bereikte de Vereniging van Goudse Molenaars een mijlpaal door de 500e volger op Twitter te verwelkomen. Dit heugelijke feit wilde de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseerde zij een verloting van een “ludieke molenprijs” onder de volgers.
Marja van Rhee is de gelukkige winnares en mocht bij de Mallemolen het cadeau in ontvangst nemen.

Het toeval wil dat de winnares ook nog eens één van de meest trouwe volgers bleek te zijn en een actieve “re-tweeter” van het molennieuws dat via deze social-media verspreid wordt.
Zelf ook de het Twitter nieuws omtrent de Goudse molens volgen?
Dat kan natuurlijk via @goudsemolenaars.

De nieuw gestelde mijlpaal is de 1000e volger, die men over afzienbare tijd hoopt te verwelkomen.