Stichting Roparun steunt Hospice Midden-Holland

Gouda, 19 oktober 2015 – Hospice Midden-Holland in Gouda ontvangt 13.000 euro van Stichting Roparun. Dit bedrag is een bijdrage voor vier anti-decubitus matrassen. Deze speciale matrassen zijn bedoeld om doorligwonden te voorkomen.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van Hospice Midden-Holland. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen. Daarom ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Het afgelopen jaar hebben we 175 projecten kunnen ondersteunen vanuit de opbrengst van de Roparun.”

Jubileumeditie 2016
Volgend jaar start de 25ste editie van de Roparun. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.
De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Teams kunnen zich via www.roparun.nl/editie25 inschrijven voor deze jubileumeditie.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.