Sterke start Timios H1 in het nieuwe jaar

Boskoop – Het eerste herenteam van Timios begon het jaar goed met twee overwinningen. Maandagavond 8 januari werd in de bekercompetitie DOS H1 uit Schoonhoven in een spannende wedstrijd verslagen met 3-0 (27-25, 25-23, 25-23). Timios plaatst zich daarmee in de kwart finale van de bekercompetitie. Vrijdagavond speelde het team in Delft tegen het derde herenteam van studentenvereniging Punch.
In de eerste set weet Punch het aanvalsgeweld van Timios goed te pareren. Punch is echter ook nog een redelijk jonge ploeg die nog veel eigen fouten maakt. Dat breekt het team op in de eindstrijd van de eerste set. Timios pakt de winst met 21-25.

In de tweede en derde set weet Timios veel eerder in de set orde op zaken te stellen. Met sterk blokkeer- en verdedigingswerk weet Timios veel rally’s naar zich toe te trekken en Punch wordt met veel snelle aanvallen uit het spel gehaald. Redelijk eenvoudig wint Timios dan ook zowel de tweede als de derde set te winnen (17-25 en 16-25).

In de vierde set lijkt Timios in slaap gesust en kijkt al snel tegen een achterstand aan van 7-2. Punch komt goed terug in de wedstrijd en weet Timios gedurende de set continu op drie tot vier punten achterstand te houden. Aan het einde van de set vecht Timios zich nog terug tot 23-23 maar kan niet voorkomen dat de laatste set met 25-23 gepakt wordt door de studenten van Punch. Timios blijft bovenin de reguliere competitie en in de bekercompetitie goed meedraaien en ziet komende weken een aantal belangrijke wedstrijden in de strijd om de eerste plaats aankomen.