Stem op Bibliotheek Gouda als Beste Bibliotheek van Nederland!

Sinds zondag 1 november zijn de stembussen voor de verkiezing ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2015’ geopend. Bibliotheek Gouda, de Chocoladefabriek is één van de slechts zes genomineerden in Nederland en daarnaast de enige genomineerde in Zuid-Holland.

De titel Beste Bibliotheek draait niet alleen om het gebouw, maar om alles dat de Bibliotheek als organisatie voor de stad betekent. 50% van de uitslag wordt bepaald door een vakjury, de andere 50% wordt bepaald door het publiek.

De vakjury is in ieder geval al erg positief! Zij openen het rapport met lovende woorden: “Wie in de Chocoladefabriek in Gouda rondloopt kan een glimlach bijna niet onderdrukken: wat een geweldige plek om te vertoeven! Daar hoef je geen Mystery Guest of jurylid voor te zijn, de inwoners van Gouda hebben dat zelf gelukkig ook ontdekt.”

De Chocoladefabriek is van oudsher een chocoladeverwerkingsfabriek en sinds 2014 het onderkomen van de Stadsbibliotheek Gouda, Streekarchief Midden-Holland, Drukkerswerkplaats Gouda en Kruim – eten & drinken. De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische omgeving waar altijd iets te doen en te ontdekken is. Een plek waar het delen van kennis en collectie centraal staan.

Vind jij ook dat de Bibliotheek Gouda de titel Beste Bibliotheek van Nederland verdient? Stemmen kan nog tot en met 26 november op www.chocoladefabriekgouda.nl, deel het met iedereen!