Startschot voor zomer in het Groenhovenbad

Gouda – Het buitenbad van het Groenhovenbad is per vandaag weer geopend. Om 10.00 uur stipt konden de eerste gasten een duik nemen in het buitenbad, maar niet voordat Mary Koolmees officieel een lint doorknipte onder het toeziend oog van collega’s en vaste zwembadbezoekers. De totaal verraste Mary kreeg na het doorknippen van het lint een mooie cartoon overhandigd van cartoonist en collega Peter Boersma.

Afscheid Mary Koolmees
Voor Mary was dit een van haar laatste taken voor SPORT•GOUDA en het Groenhovenbad, want eind deze maand neemt zij na bijna 38 jaar dienstverband afscheid en gaat zij met pensioen. Mary Koolmees is voor velen geen onbekende. Op 7 september 1981 begon zij als zwemonderwijzer bij de Goudse Sportstichting voor Lichamelijke Opvoeding en Sport. Deze stichting is later overgegaan in de afdeling Sport & Recreatie van de Gemeente Gouda en per 1-1-2007 verzelfstandigd in SPORT•GOUDA. Begonnen als zwemonderwijzer in de Tobbe heeft Mary zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot assistent chef en uiteindelijk tot Hoofd Zwembaden. Bijzonder om te weten is dat Mary destijds de eerste vrouwelijke leidinggevende was bij de organisatie.

Mary haar inzet voor het zwembad heeft de nodige vruchten afgeworpen. Tijdens haar carrière heeft zij meer dan 30.000 kinderen in Gouda aan een zwemdiploma geholpen!

Naast de festiviteiten rondom Mary Koolmees was deze opening tevens een startschot voor diverse (nieuwe) activiteiten die deze zomer in en om het Groenhovenbad gaan plaatsvinden.

Foto: Cor Sul

Bewegen ontmoet Cultuur
Het is deze zomer feest voor jong en oud bij het Groenhovenbad! We organiseren overdag diverse activiteiten voor de jeugd, maar daarnaast gaan we rond het thema ‘Bewegen ontmoet Cultuur’ ook diverse activiteiten in de avonduren organiseren voor het oudere publiek. Te denken valt aan toneel, dans, muziek, schilderen en een heuse outdoor bioscoop!

Zomervakantie activiteiten
Wat is er fijner dan een dagje waterpret voor ouder en kind! Deze zomervakantie worden er in het Groenhovenbad weer leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar georganiseerd. Kom jij ook? We gaan aan de slag met camping- en waterspellen, luchtkussens en niet te vergeten de feestweek met schuimparty!

Zwemles door Ouder aan Kind
Nieuw is deze zomer Zwemles door Ouder aan Kind. Gedurende de zomervakantie vervallen de reguliere zwemlessen en is iedereen elke dag welkom voor de Ouder aan Kind Zwemlessen. Onze zweminstructeurs staan voor je klaar zodat jij deze zomer samen met jouw kind(eren) kunt oefenen voor de zwemdiploma’s A, B of C.

Tijden buitenbad 23 april t/m 1 september 2019
Maandag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur (bij mooi weer tot 20.00 uur)
Zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur (bij mooi weer tot 18.00 uur)

Houd de website www.sportpuntgouda.nl en onze social media in de gaten voor een compleet activiteitenoverzicht.

Foto’s: Peter Boersma

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

24-04-2019 09:05