VollinGo dames 2 promoveert naar 3e divisie!

Gouda – Wat een feestje was het zaterdag 20 april. Om 13 uur verzamelden de meiden voor vertrek naar Weesp. In de auto klonken de gesprekken nog aardig ontspannen. “Zijn jullie zenuwachtig meiden?” Nou nee, eigenlijk niet echt nog, was het redelijk anonieme antwoord. Maar toch, de gezonde spanning voor deze belangrijke dag was natuurlijk wel aanwezig. In Weesp aangekomen, konden de Goudse meiden eerst nog even vanaf de tribune hun tegenstanders bekijken, Thor D2 en Waterlanders D1, die op dat moment hun onderlinge wedstrijd speelden. De zwakke plekken werden besproken, daar liggen de kansen straks. Coaches Gerrit en John zonderden zich af om te noteren wat de sterke en zwakke punten waren en hoe er gespeeld zou gaan worden. De wedstrijd werd gewonnen door Thor en alle VollinGo-ers waren het erover eens, dat Thor een zeer zware dobber zou gaan worden. Maar, niets is onmogelijk, als je maar graag genoeg wilt. En zo begonnen de meiden van VollinGo aan hun eerst PD-wedstrijd, direct tegen Thor. De start in de eerste set was wat stroef. De service liep niet lekker, de pass ook nog niet en zo was het lastig om tot een lekkere aanval te komen. Thor leek verder te gaan waar het bij de Waterlanders was opgehouden. Tijd dus om het tij te keren. En dat deed VollinGo. Er werd hard gewerkt voor elk punt en zo wist VollinGo de hele set bij te blijven. Tot het eind van de set, toen ze nog net even wat extra konden geven en deze met 26-24 naar zich toe trokken. Dat bracht een mooie ontlading bij de Goudse meiden en een flinke dosis zelfvertrouwen om de tweede set in te gaan. Die ging weer lang steeds iets in het voordeel van Thor. Tot VollinGo het wel mooi vond en weer wat extra gas gaf. Bij 20-23 achterstand leek de set gespeeld, maar er werd nog uit een ander vaatje getapt. VollinGo maakte de stand gelijk en kwam zelfs op matchpunt, die helaas niet verzilverd werd. De set werd nipt gewonnen door Thor met 26-28. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, was dus wel duidelijk. De 3e en beslissende set dan. VollinGo startte zeer sterk en kwam als snel op een 5-1 voorsprong. Even kwam Thor iets dichterbij, maar VollinGo gaf het niet de hele hand en zette sterk door. Thor leek een beetje de weg kwijt, en VollinGo denderde door naar de overwinning: 15-6. Eerste horde dus genomen! En hoe.. Op papier leek Thor de sterkere tegenstander, dus Waterlanders, die nu op het programma stond moest dan ook te pakken zijn. Maar, een wedstrijd is pas gespeeld tot de laatste bal op de grond ligt, en Waterlanders was ook gemotiveerd. Dus wederom, aan de bak! Een zwak begin zorgde direct voor een flinke achterstand, even wakker worden weer. Even weer de juiste spanning opbouwen voor deze wedstrijd. En het lukte, de meiden trokken de stand gelijk naar 7-7 en daarna bleven ze stabiel spelen en kwamen eigenlijk de hele set niet meer in de problemen. Set 1 was voor VollinGo: 25-20. De tweede set was een vergelijkbaar beeld. VollinGo was steeds het sterkere team, met name aanvallend voerden zij de boventoon. Deze set pakte VollinGo ook met 25-17. En dus komt VollinGo dames 2 volgend jaar uit in de 3e divisie! Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl Download nu deGouda App voor iOS en Android  24-04-2019 09:08